Vil starte ungdomscafé

Det er flere aktører i Halden som driver ungdomstilbud med aktiviteter og nå melder Halden Røde Kors Ungdom at de også ønsker å åpne en ungdomscafé. De håper kommunen vil bidra med et lokale.
Toppbilde: Halden Røde Kors Ungdom i Halden. Gruppebildet ble tatt på en campingtur i regi av Røde Kors Ungdom i høstferien 2016.

Simone-Anett Eilertsen er leder av Halden Røde Kors Ungdom i Halden. Hun forteller at de har fått støtte av Frifond-ordningen til å starte ungdomscafé, men at støtten ikke dekker leie av lokaler med forsikring og internett.
– Vi ønsker å åpne en café med gratis servering, underholdning og aktiviteter for ungdommer mellom 13 og 30 år, sier hun. Grunnen til at de setter grensen helt opp til 30 år er at de må følge Røde Kors Ungdom sine prinsipper om alder for ungdomsgruppene.
– Det skal være et lavterskeltilbud for ungdommer der det skal være mulighet for å spille dart, biljard, bordtennis og mye annet.

De har fått med seg at Halden kommune har flere bygg med tomme lokaler. I begynnelsen av februar sendte de en henvendelse til kommunen med forespørsel om lokale.
– Hvis det er mulig kunne vi gjerne tenkt oss et lokale i sentrum slik at ungdommene ikke skal være avhengig av buss og bil i stor grad.

Halden kommune har så langt ikke besvart forespørselen fra Halden Røde Kors Ungdom. 

Kommentarer

kommentarer