Vil lyse opp mørketida med festival

Martin Kingsrød Larsen vil lage kulturfestival i januar på Fredriksten festning.

Han har ofte gått hjem fra teaterøving på Veslefrikk vinterstid og tenkt på hvor mørkt og trist det er oppe på festningen i vinterhalvåret.

-Det er så stusselig der oppe på vinteren, sier Martin, festningen blir jo nesten ikke brukt i vinterhalvåret, og det er så øde og tomt. Og det er mange som sliter på vinteren, det vet vi jo. Jeg hadde lyst til å finne på noe som kunne lette denne tunge tiden litt for folk. Det var sånn idéen kom.

Og idéen, det er å lyse opp vintertiden med en kulturfestival, midt i festningens hjerte. Han ønsker seg å lyse opp indre festning med fakler og lys, og åpne dørene til festningens bygg for å bedrive kultur i små og store rom. Lys i mørket skal festivalen hete.

Kultur og mat

-Jeg ønsker å ha teater, fortellerstund, sang, musikk og dans og dukketeater forteller Martin. Jeg er veldig opptatt av at vi skal treffe alle aldersgrupper, jeg vil ha noe for både de minste barna og de eldste pensjonistene. Jeg håper at de ulike teatergruppene og kulturskolene i byen vil være med og bidra, dette er jo også en fin måte å få vist seg frem på!

I tillegg til kulturinnslag av ulike slag ønsker Martin seg mat og lys på festivalen.

-Jeg vil ha masse fakler og lys, og gjerne et fakkeltog! Jeg ser også for meg boder med mat av alle slag. Deilig bakverk, gode oster, varme pølser og masse godt.

Søker frivillige

Martin skal søke midler. Men han trenger også frivillige! Kunne du tenke deg å stille opp og hjelpe Martin å lage kutlurfestivalen Lys i mørket i januar? Ta kontakt med ham på Facebook da vel, og meld deg som frivillig!

Martin vil gjerne at inntektene fra festivalen skal gå til en eller annen organisasjon som hjelper folk som sliter, som for eksempel Leve Østfold, Kirkens bymisjon.

-Jeg har blitt veldig glad i konseptet allerede, forteller Martin, og jeg skal få til dette uansett hva som skjer. Jeg mener at vi trenger kultur og lys i januar!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer