Vil lære haldenserne å lage kalverull og servelat

Har du lyst til å lære å lage wienerpølser, kokt skinke, servelat og kalverull? Da bør du holde av 18. og 19. mars.
Foto: matprat.no

Interessen for hjemmelaget god mat er stor i Halden og det tar Karsten Svendsen, også kjent som ”Grillærn”, på alvor. Han ønsker å bidra til at flere klarer å lage egen mat fra bunnen av og har derfor gått i bresjen for å arrangere kurs.
– Vi hadde første kurs i høst og etter det har det vært et par kurs til. Vi tar for oss hele prosessen fra starten av med produksjon av farse, stapper i tarm, tørker, røker og trekker for eksempel middagspølser og wiener, forklarer han. Målet er å ta vare på gammeldagse produksjonsmetoder slik at de kan føres videre til kommende generasjoner.

18. og 19. mars er det kurs på Øberg skole og der skal det lages wienerpølser, kokt skinke, servelat og kalverull.

– Vi har lyst til å skape et miljø her i Halden hvor vi kan treffes for matlaging, utveksling av oppskrifter og ha sosialt samvær. Disse kursene er en del av den planen, sier Karsten.

Karsten forteller at han har med seg Kai Gundersen som kursholder. Kai er utdannet slaktersvenn og tarmrenser. Han har jobbet med kjøtt- og fiskeproduksjon i flere tiår og holder i dag til i Lommedalen og driver nettbutikk med mat og utstyr.

Vil du vite mer om kurset så er det opprettet en egen facebookgruppe. Der legges det ut informasjon om kurs, oppskrifter og produkter.

Kommentarer

kommentarer