Vil du synge i Byparken Mannskor?

Haldens triveligste (og eneste) mannskor ønsker seg flere korister! Her er det god stemning, lave skuldre, og dessuten et veldig kult repertoar.

– Man trenger ikke å kunne lese noter for å synge her, sier dirigent Dag Brandth, og ingen trenger å prøvesynge heller. Alle kan være med.

Det er mandag og øvetid, og Dag står og deler ut tekstark til koristene sine. Det er julesanger som skal øves inn i dag, for nå har de startet planleggingen mot en julekonsert i slutten av desember. I dag er det flere nye menn på øving. Jonas Halvari blant annet. Han så et facebookinnlegg der Dag oppfordret Haldens menn til å bli med i koret.

Martin Fredheim og Jonas Halvari er to av de nye som prøver seg mandag kveld.

– Jeg visste ikke at det fantes et mannskor i Halden en gang jeg, sier han, ikke før jeg snubla over det innlegget på Facebook. Repertoaret ser fint ut, det er jo litt pop og rock, men også noe viser og shantyer og sånne ting. Så i dag skal jeg prøve meg, tenkte jeg!

Er du spent?

– Jah, det er jeg faktisk!

Jonas går og henter seg et tekstark. Geir Andersen står også og plukker seg et tekstark. Geir har vært med siden starten i 2020.

Geir Andersen; veteran i Byparken Mannskor

– Dette er suverent, sier han. Det som er så morsomt, er at dette er en fantastisk sosialt gjeng. Og så er det gøy at det er folk fra alle samfunnslag, yrker og omgangskretser. Og så er det jo måten Dag driver koret på som gjør dette så gøy. Det er veldig lave skuldre, men allikevel en høy målsetning om at det skal låte bra.

Byparken mannskor synger på Kulturhuset på 17. mai i år:

Dirigenten går rundt og hilser på nye folka i koret, han er veldig fornøyd med det gode oppmøtet.

– Jeg har alltid hatt lyst til å drive med kor, forteller Dag, men man gyver jo ikke bare løs på det sånn uten videre. Men så kom jo min barndomsvenn Audun innom meg på Bymisjonen og ville at jeg skulle starte mannskor, så da måtte jeg bare.

Løsningen ble et kor i Bymisjonens ånd, med lav terskel, lave skuldre og kule låter på repertoaret.

Audun og Dag i april 2020.

– Det skjer noe med mannfolk når de begynner å synge sammen, sier Dag. Det hender de uffer og puffer når jeg kommer med nye sanger, de tror de ikke skal få det til. Men så begynner vi å synge og terpe, og så funker det allikevel. Og når jeg spiller av resultatet for dem etterpå, så hører de at det låter bra. Det gir et løft og et dytt i ryggen.

Dag Brandth forbereder seg til øving.

Repertoaret består altså av alt fra pop og rock, til viser og shantys. Men nå er det julesanger i fokus. Den 20. desember blir det nemlig julekonsert på Byparken!

– Vi trenger flere menn, sier Dag, jeg håper enda flere har lyst til å prøve! Her er det takhøyde og raushet, og man må ikke synge på første øvelse heller. Man kan sitte og se på, og snike seg ut når man vil.

Byparken mannskor øver på Byparken ved Kirkens Bymisjon annenhver mandag (lik uke).

Ta kontakt med Dag på sms på telefon 936 68 030 eller på mail dag@vokalcoach.no hvis du vil være med!

 

 

Kommentarer

kommentarer