Vil du bli bedre kjent med Alvhild, Samuel, Olai og Tora?

17.juni kan du stifte nærmere bekjentskap med Alvhild, Samuel, Olai og Tora. De er skikkelser i forestillingen om Haldens stenhoggerhistorie som skal fremføres under Stenhoggerfestivalen på Ystehede.

I 2016 feirer Ida Teaterlag 25-års jublieum med å sette opp et teaterstykke om stenhuggerne og etablere Stenhuggerfestival på Ystehede.
– Endelig skal vi få fortalt om stenhoggernes viktige historie og innflytelse på Haldens utvikling, forteller Nils Otto Økern-Klevmo. Han hadde ideen om festivalen og er leder i prosjektgruppa.
Prosjektgruppa består forøvrig av Maths Løland (leder av Ida teaterlag), Kristin Bielenberg Søhoel (forfatter og researcher) og Jens Bakke (Utstillingskoordinator og levende leksikon tilknyttet Idd Historielag)

12193357_10153612660430590_617723566919003326_n

– Hovedattraksjonen under festivalen er teateroppsetningen. Oppsetningen er en trilogi der den første delen skal fremføres i år. I år foregår handlingen i den begynnende stenhuggerperioden fra rundt 1860 til 1880, forklarer Økern-Klevmo.
Det er velforeningens plass på Ystehede som er arena, og det planlegges historisk utstilling og guidet vandring til monolittbruddet i området. Barna får anledning til å delta i stenhuggeraktiviteter. På kveldstid blir det musikk -og visekveld med innslag av tidsriktige melodier.

– Vi har kommet godt i gang med forberedelsene til festivalen. Øvelsene til forestillingene har nettopp startet og vi har plass til flere skuespillere. Har du mye, lite eller ingen erfaring er du hjertelig velkommen til våre øvelser. Du vil uansett bli tatt vel imot og guidet av vår eminente instruktør Morten Milde, avslutter Økern-Klevmo.

Du kan kontakte Stenhuggerfestivalen på denne facebooksiden.

Kommentarer

kommentarer