– Vi vet at mange vil handle økologisk

I følge et oppslag i Nationen meldte kjedene om økt salg av økologiske varer i 2015. Økologisk frukt, grønt, egg og meieriprodukter er populære varer det stadig selges mer av. Gjelder dette også i Halden?

Marie Hagen hos Coop Prix BRAveien forteller at de valgte å satse på økologiske alternativer da de gikk fra å være Rimi til Coop Prix. De merket raskt en positiv interesse  blant kundene. På salgstoppen ligger brokkoli, løk og rotmiks.
– I all hovedsak er det frukt og grønt vi selger av økologiske produkter. Coop har en egen serie som heter Änglamark.  Den inneholder alt fra babyvipes til solsikkefrø, sier hun. De har en bevisst strategi for å satse på økologiske produkter, og er klare på at utfordringen er å få kundene til å oppdage varene.
– Vi vet at mange vil handle økologisk, men ikke alle er klar over hvor stort utvalg vi har. Det håper vi at enda flere blir fremover. Nå har vi merket produktene bedre med store øko- og Änglamarkikoner ved siden av prisetikettene.

Coop Extra Halden har også satset på økologiske varer, og merker at det er økt etterspørsel.
– Vi får tilbakemeldinger fra kunder som handler hos oss på grunn av at vi har godt tilbud på økologiske varer, særlig frukt og grønt. I tillegg selger vi mye økologisk melk, forteller Camilla Tomtum. Sortimentet er bredt, og hun nevner også økologisk kaffe, havregryn og barnemat som populære varer.

FullSizeRender

Steinar Jordet i Rema 1000 Region Østre Østland har gått gjennom salgstallene for butikkene i Halden. Tallenes klare tale er at salget av økologiske varer utgjør en veldig liten andel av det totale salget. I frukt og grønt utgjør økologisk 0,52% av totalomsetningen.
– Økologisk er en utfordring. ”Alle” sier de vil ha det, men ”ingen” kjøper det, forteller han. Han er likevel optimist om fremtiden.
– Det kommer til å skje endringer fremover. Produktene blir bedre og satsingen større.

Tomas Halvorsen på Kiwi Risum forteller at de fleste kundene ikke har noe stort fokus på økologiske varer. I butikken har de et lite utvalg økologiske varer i frukt/grøntavdelingen, men totalt i vareutvalget er det mye å velge mellom.
– Økologiske varer går det generelt veldig lite av. Interessen er nok større i store byer som er raskere ute med nye trender, sier Halvorsen.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer