– Vi trenger en felespiller

I helgen har værgudene gitt de som forbereder Iddefjorden Stenhoggerfestival sol og litt kald vind. Men været får man ikke gjort noe med når man uansett må øve utendørs til det som er Haldens siste tilskudd i festivalsammenheng. Om snaue to måneder er det klart for premiere! 

Stenhoggerfestivalen er aktive på sosiale medier, og kommer stadig med drypp og nyheter.
I løpet av de siste dagene har de hatt øvelser på Ystehede, de har sluppet billettene til festivalen og de har kommet seg på instagram.
Festivalsjef Nils Otto Økern-Klevmo kan i alle fall ikke beskyldes for å ligge på latsiden.
– Øvelsene går så det suser. Vi merker godt at vinteren ikke helt har sluppet taket, så vi har med oss varm drikke og gode klær. Men vi trenger sårt en felespiller, ellers er musikk og sanger godt i gang, forteller han.

Billettene til festivalen er sluppet, og festivalsjefen kan fortelle at det foreløpig er lørdagen som selger best.
– Her kan det nok være lurt å forhåndskjøpe om man skal sikre å komme inn på ønsket forestilling. Det at lørdagen selger best har kanskje sammenheng med at det er den dagen vi har Vise –og fortellerkveld også, den kommer det mer informasjon om etter hvert. Det blir uansett spennende å se responsen fremover!

Ystehedeøving-2858

Teaterforestillingen Parat! skal spilles flere ganger i løpet av festivalhelgen.
Stykket er skrevet av Kristin Søhoel for Ida Teaterlag, og handler om tiden da stenhoggerindustrien vokste fram ved Iddefjorden. Det er mange kjente fjes på skuespillerlisten, som blant annet Monica Hjelle, Morten Milde, Maths Løland og Karoline Stenberg Henriksen.

Festivalen har allerede lagt ut et bredt program for lørdag 18. og søndag 19.juni. I tillegg til teaterforestillingene frister de med historiske vandringer, åpen gård, stenhoggerutstilling, leker for barna, fjordcruise og musikalske innslag.

Vil du følge Stenhoggerfestivalen på sosiale medier, så finner du dem på facebook og instagram.

Ystehedeøving-2892

Kommentarer

kommentarer