Vi tørket lattertårer!

Det er ikke fare for at Halden skal gå tom for skuespillere, det er i alle fall sikkert! Et av bevisene for det fikk man se i Fredrikshald Teater i helga.

Veslefrikks oppsetning av Pippi Langstrømpe har en overflod av unge teaterspirer som virkelig kan sine saker. Vi får se flere småhistorier som er satt sammen til en hyggelig forestilling om verdens sterkeste jente, prinsesse Pippilotta Viktualia Rullgardina Chrysmynta Efraimsdatter Langstrømpe av Kurrekurreduttøya.

Jenta som bosetter seg i Villa Villekulla sammen med hesten Lille Gubben og apen Herr Nilsson er en kjær karakter for mange, og ble til da Astrid Lindgren diktet opp historier for sin datter som lå syk med lungebetennelse. Senere ble historiene skrevet ned, gitt ut i bokform og filmatisert. Pippis barnslige enkle løsninger, store hjerte og uredde pågangsmot har gledet generasjoner.

Helgas forestillinger gledet Halden-publikummet. For hvem blir vel ikke glad av å se politikonstabler og tyver blir slengt rundt på scenen mens en lettere forvirret Prusseluska og lærerinne fortvilet sliter med Pippis mange rare svar og logisk tenkning? Når alt gjennomføres av trygge, unge skuespillere som blomster på scenen, ja da er det bare å lene seg tilbake og nyte.

Politikonstablene Kling og Klang eier hver eneste scene de er med i. De tar seg god tid, gir publikum tid til å le før de fyrer av neste tørrvittige kommentar. Vi sitter og tørker tårer. Lattertårer! «Jeg tror ikke det var så lurt at du sminka deg før vi dro, mamma» kommer det tørt fra min datter mens jeg febrilsk drar bort nedsunken mascara fra kjaken. Kan jo ikke se ut som en panda når man går ut til pause!

Det er Magi-gruppa med barn fra 9-11 år som har ansvaret for helgens to forestillinger, og for at alle skal få være med skjer det noen endringer i pausene. Pippi, Tommy og Annika endrer skuespillere, men ikke intensitet. Pippi er like fantastisk, sprudlende gal og glad, mens Tommy og Annika fortsetter som prakteksemplarer av snusfornuftige barn.

Andre akt byr blant annet på fengende rytmer når kaptein Efraim og hans fryktløse mannskap kommer dansende ut fra Villa Villekulla og skremmer bort Prusseluska, Kling og Klang. «God farsdag, forresten» skyter Pippi inn etter endt dansenummer, og minner oss på at vi bør få kjøpt med en sjokolade til pappaen som sitter hjemme og venter. Igjen lar jeg meg imponere av hvor naturlig tilstedeværelse barna har på scena. De koser seg! Det smitter over på publikum som gjennom hele forestillingen kommer med latterbrøl og applaus.

Etter forestillingen kan man møte alle skuespillerne i Ballsalen. Her blir det blomster, klemmer og skryt fra stolte familiemedlemmer og imponerte publikummere. Skal ikke forundre meg om det ble skrevet noen autografer også. Greit å starte med en gang, en vet aldri hvor langt Veslefrikk sine talenter kan nå, og hvor mange autografer de kommer til å skrive i løpet av livet.

Besteforeldre møter stjernene Backstage: Aase Gimle Holtan og Andreas Gimle Holtan sammen med Pippi (eller Hedda Ramfjord Holtan, som hun kalles til vanlig).

Kommentarer

kommentarer