– Vi overtar fra januar

For tre år siden åpnet Marita Rognøy serveringsstedet ”Den gamle kommandant” i indre festning. I dag kom nyheten om at Dag Branth og Adrian Plaskett kommer inn som medeiere fra januar og skal drive kafeen. 

Serveringsstedet  ”Den gamle kommandant” holder til i hjertet av festningen og startet opp som en kafe. Etter hvert var det flere som meldte behov for et sted som tilbød konfirmasjoner, lukkede selskaper og andre arrangementer, så tilbudet utvidet seg. Marita Rognøy har drevet stedet siden det ble etablert høsten 2013, men nå ønsker hun å vie sin tid til andre prosjekter.
Dag Brandth har jobbet i kafeen i en periode og når muligheten nå åpnet seg for å komme med på eiersiden trengte han ikke lang betenkningstid.
– For meg har det alltid vært et lite drømme-scenario å få drive egen kafé. Marita satte oss på ideen og når Adrian også ble med om bord gikk det veldig fort, forteller han. Kokk Robert Aksmo er også med som en forsterkning på mat-delen i kafeen.
– For meg handler det neste året nå om kafédrift samen med partneren min. Det betyr mindre musikkoppdrag, men jeg tviholder på Taube om sommeren og kirkekonsertene før jul. I tillegg er jeg jo midt i en 3-årig sangutdannelse så det blir nok å holde tritt med, men det skal gå!

13220857_603974736428422_5400340518073754931_n

”Den gamle kommandant” har hatt åpent noen dager i uka som kafé og åpningstider har variert ut i fra sesong. I tillegg har det vært lukkede selskap og arrangementer som tidligere nevnte Taube. Marita Rognøy har også vært prosjektleder for Den Hvite Dame og sentral i arbeidet videre med festningsmusikalen.
Så hvordan blir kafeen med Dag og Adrian ved roret?
– Vi skal selvsagt fortsette i samme ånd som før. Stedet har blitt et sted hvor folk ser ut til å trives godt med miljø og mat, både turister og stamgjester. Vi vil fokusere på å tilby en helstøpt opplevelse i de flotte lokalene med byens beste kaffe, fantastisk god hjemmelaget suppe og andre lunsjretter!

Det er selvfølgelig naturlig for dem å satse videre på kulturarrangementer i det som nå blir ”eget hus”.
– Vi vil fortsette å ta imot lukkede selskaper og andre arrangementer utover den vanlige kafédriften. ”Den gamle kommandant” er et ypperlig sted for kulturarrangementer av alle slag, noe vi med iver vil sørge for å planlegge. I tillegg tenker vi på spesielle opplevelser som for eksempel tematiske søndagsmiddager én gang i måneden. Det er en av mange ideer som svirrer rundt i hodene våre, forteller Dag.
– Vi overtar fra januar og da utvider vi åpningstidene slik at det er åpent hver dag. Vi ønsker alle hjertelig velkommen innom!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer