– Vi ønsker at barna skal bli sett

Fem jenter på Halden videregående skole har startet Lekepatruljen Ungdomsbedrift. Målsetningen er å gi barna på SFO en mer variert hverdag.

Jentene går studiespesialisering på Halden videregående skole med markedsføring som programfag. De brukte litt tid på prosessen med å bestemme seg for hva de ville jobbe med i Ungdomsbedriften.
– Helt i starten kom vi med flere ulike eksempler på en ungdomsbedrift. Aktiviteter for SFO-barn falt mest i smak. Vi tok kontakt med SFO-avdelinger i Halden og fikk raskt en avtale med Idd og Tistedal skole, forteller de.
Bedriften består av Nora Celine Vatvedt, Siri Lund Karlsen, Rikke Thomsen, Josefine Vole og  Julie Kvamme.

Før jul var de på Idd Skole og etter jul har de vært på Tistedal skole.- Vi er der annenhver onsdag og arrangerer ulike aktiviteter for SFO-barna. Vi tilpasser aktivitetene etter barnas alder.

Hva ønsker dere å oppnå med Lekepatruljen UB?
– Målet vårt med Lekepatruljen UB er at barna skal få en større vennekrets og være i aktivitet. Hovedmålet er at vi ønsker at barn på SFO skal bli sett, hørt og inkludert.

Siw Ystrøm er pedagogisk leder for SFO på Tistedal Skole. Hun har hatt besøk av Lekepatruljen UB en onsdag og ser frem til besøk i de kommende ukene.
– Tilbakemeldingene fra barna var at de syns det var morsomt. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer