– Vi må vise frem sykkelbyen

Det meste er klart til morgendagens start av Ladies Tour of Norway. Rittleder Heidi Stenbock-Haakestad gleder seg stort.  Hun håper haldenserne stiller opp og fargelegger arrangementet.

Helgens sykkelritt skal foregå  både i sentrum og i områdene rundt. Det gir gode muligheter for at mange kan se og oppleve rittet på flere forskjellige steder.
– Vi oppfordrer folk til å kle seg ut og ha plakater og flagg. Finn på kule ting langs sidelinja, særlig hvis du ønsker oppmerksomhet fra tv-team og fotografer, oppfordrer Heidi. Hun håper publikum tar på seg gode sko og forflytter seg langs løypa for å få sett mest mulig.
– Flere steder vil det være fullt mulig å løpe eller sykle fra sted til sted. Hjelp oss med å vise at Halden er den flotteste sykkelbyen.

IMG_5627

Fredag ettermiddag er det presentasjon av lagene i Busterudparken kl 17.15.
Deretter skal syklistene sykle en runde i sentrum som har start og mål i parken.  Rittledelsen lover et fyrverkeri av et sykkelritt.
Heidi anbefaler folk å stå i svingen ved kinoen eller Berg Sparebank.

Lørdag er det start i Strømstad med målgang på Torget i Halden.
– Vi har lagt inn en spurt i Enningdalen som kan bli morsom å se.  Vi håper på mye fart og spenning her, sier Heidi. Hun ønsker seg også publikum i bakkene ved Berby og Søtholmen.  Der kan man heie rytterne fram og lage liv langs løypa.
Hvis du er en av dem som vil se rittet i et litt mer rolig tempo, anbefaler hun at du tar turen til Osdalen.
Når syklistene kommer til sentrum skal de kjøre flere lokale runder.
– Drømmen er at mange står ved løypa på Rødsberget, gjerne kledd med norske flagg. Tenk for en Haldenreklame med festningen som bakgrunn, sier Heidi entusiastisk. Hun nevner også rundkjøringen ved Hølveriet og brua over Mathias Biørnsgate som flotte steder å se syklistene.

1502896_620273701404024_5248270570164936711_o

Søndag starter rittet midt på den gamle Svinesundsbrua kl. 10.
– Dette kommer til å bli spektakulært.  Vi ønsker oss selvfølgelig mange publikummere med flagg som heier sykkelløpet i gang, sier hun. Det skal være en grensespurt ca. kl. 11 ved den gamle tollstasjonen.  Senere blir det spurt i Skjeberg, passering gjennom gamle Hafslund Hovedgård og spurt på Borgenhaugen.
Også dette rittet avsluttes med runder i Halden Sentrum.
Den første passeringen i Busterudparken blir ca kl 12.30.  Deretter skal de innom Busterudgata, ut i Marcus Thranes gate, brua over Mathias Biørnsgate, svingen ved Thon Hotell og over gangbrua.
– I fjor var dette en stor folkefest, og vi håper på det samme i år. Det hadde vært kult med publikum langs hele løypa fra havna, over gangbrua, opp gågata og til Busterudparken, avslutter Heidi og oppfordrer alle til å finne frem flagget og bli med.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer