– Vi må bygge om butikken

Søndag var det mange som ble overrasket da de møtte en stengt dør hos Joker på Torget. Det er ingen tvil om at haldenserne har vendt seg til å kunne handle der når alle de andre butikkene i byen er stengt.
Foto: LentusGruppen

Søndag kunne alle som kom til stengt dør lese denne beskjeden på en plakat:
”Kjære kunde! Grunnet uklarheter rundt søndagsåpne butikker og tolkning av gjeldende lovverk, velger vi å holde stengt på søn- og helligdager inntil videre. Vi åpner for søndagshandel igjen når vi har forsikret oss om at butikkens lokaler er i henhold til gjeldende åpningstidsregler. Velkommen til en hyggelig handel alle andre ukedager!”

Den siste tiden har de store dagligvarekjedene som Coop og Rema1000 diskutert offentlig i riksmedia om åpningstidsregler og reglement for størrelser på søndagsåpne butikker.
Den diskusjonen er også bakgrunnen for at Joker på Torget har tatt affære.
– Dette med åpningstider og størrelse på butikken har vært i mediebildet veldig ofte den siste tiden. Derfor har vi gjort noen undersøkelser hos oss. Vi har oppdaget at butikken vår egentlig er litt for stor til å være innenfor lovverket av søndagsåpne butikker, forteller Monica Søvik, driftsleder for Joker på Torget.
Førstkommende mandag og tirsdag kommer de derfor til å bygge om, slik at butikken kommer innenfor størrelsen som er satt for søndagsåpne butikker.
– Vi kommer til å ha vanlig åpent mens vi bygger om. Og vi skal være ferdig i løpet av et par dager, slik at vi kan ha vanlig søndags- og helligdagsåpent igjen fra Kristi Himmelfartsdag, sier hun.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer