– Vi har store forventninger til 25.september

Halden Litteraturforening kan se tilbake på et hektisk og spennende første år. Nå er de godt etablerte, høsten er her og de har lansert årets høstprogram med mange godbiter.

Norge er et land rikt på forfattere og det er ikke en enkel jobb å velge ut de som skal inviteres. Vilde Heggem i Halden Litteraturforening forteller litt om hvordan de jobber med programmet.
– Noen fra styret i foreningen går hver høst og vår sammen i en programkomite. Vi kommer opp med en liste med mange forslag ut fra personlige preferanser og aktuelle forfatterskap, så  setter vi det sammen til et variert program, forklarer hun.
– Så langt har vi vært heldige og fått ja fra de fleste vi har invitert!

Litteraturforeningen åpner høstens program med Dag Solstad på Bryggerhuset.  Han regnes for å være en av Norges mest markante forfattere. Solstad var i en periode bosatt i Halden og romanen 25.septemberplassen skildrer en arbeiderfamilie i Halden gjennom to generasjoner. Den boken skal også være utgangspunktet for byvandringen og forfattermøtet nettopp 25.september.
– Vi har store forventninger til 25.september. Dag Solstad er en av de virkelig store norske forfatterne. Jeg anbefaler alle haldensere å lese boka hans om Halden, oppfordrer Vilde.

12369823_10153659388985630_2088118073_o
Fra et tidligere forfattermøte på Bryggerhuset.

Litteraturforeningen har arrangementer for barn, familier og voksne.
Søndag 9.oktober blir det forfattermøte for barna med Lene Ask og søndag 6.november kan barna møte Kristin Bielenberg Søhoel og Trine Folmoe. Begge forfattermøtene for barn er hos Den gamle kommandant på Fredriksten festning.

Torsdag 27.oktober kommer forfatteren og designeren Johan Harstad til Bryggerhuset. Han skal lese fra ”Max, Mischa og Tetoffensiven” som han ga ut i 2015.

Søndag 13.november gjester Ingvar Ambjørnsen Brygga Kultursal. Der skal han presentere Elling-bloggen.

Torsdag 1.desember blir det lokalt fokus på Litteraturforeningens arrangement. I september slippes boken til Trond Henriksen, ”Ingen murer er for høye”, og den skal han ha samtale med Håkon Ohlgren om på Bryggerhuset.

Billetter til alle arrangementene er lagt ut for salg, men på noen av arrangementene begynner det allerede å bli trangt om plassen. Litteraturforeningens medlemmer har fått adgang til å kjøpe billetter først.
– Medlemmene i foreningen har fått forhåndskjøpe billetter før vi har lagt billettene ut for åpent slag, og det er ikke mange billetter igjen til Solstad-arrangementet nå. Medlemmene har vært på oss i styret både natt og dag helt fra før vi la ut programmet for å sikre seg billetter! Vi ser også at mange melder seg inn i foreningen nå, og det er vi veldig glade for, forteller Vilde.
De ønsker seg gjerne flere menn inn i foreningen og blant publikum.
– Det håper vi at vi oppnår med variasjonen i høstprogrammet. Vi ser veldig frem til to arrangementer med lokale forfattere i høst!

Les mer om Halden Litteraturforening her.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer