Vi har nok å holde på med

I Brygga kultursal har de ansatte mer enn nok å henge fingrene i, til tross for avlyste konserter og arrangementer.

Jeg snakker med Martin Gundersen per telefon, vi sitter begge i hvert vårt hjemmekontor. Men Martin sitter ikke hjemme hele tiden, innimellom må han innom kultursalen for å ta en liten prat med sine travle ansatte. I kultursalen er det nemlig full aktivitet om dagen.

-Vi har nok å holde på med, sier Martin. Når det ikke er arrangementer i kultursalen får vi muligheten til å drive vedlikehold og ta igjen etterslepet av alt det vi ikke får gjort til daglig. Vi har et lokale som brukes mye, det blir mye slitasje, og det er stadig reparasjoner og feil som må utbedres. Nå er det fire stykker som jobber hardt for å komme a jour med tekniske ting og annet forefallende arbeid.

Kultursalen har lagt ned strenge føringer for de ansatte i disse koronatider.

-De skal jobbe med god avstand mellom seg, sier Martin, samt at de har hvert sitt toalett og hver sin stol. De skal føle seg trygge på jobb.

Martin har sett seg nødt til å avlyse flere konserter i tiden som kommer.

-Første bud nå er å finne alternative datoer for oppsatte prosjekter, og det ser ut som vi skal klare å få flyttet de fleste av vårens arrangementer til høsten. Jeg er veldig glad for at vi fant en ny dato til Trygve Skaugs konsert, den var jo så og si utsolgt.

Hvordan skal folk forholde seg til konserter som flyttes?

-Folk kan bare beholde billettene de har kjøpt, de får sitte i de samme setene til høsten. Det kan lønne seg å melde seg på arrangementet på Facebook, sånn at man får varsler og oppdateringer på konserten fremover. Følg med på facebooksiden vår og nettsiden, der blir nye konsertdatoer annonsert. Vil kunder ha refundert penger for billetter må de naturligvis bare ta kontakt med oss.

Hvordan er stemninga blant arrangører og management rundt i Norge om dagen?

-Vi snakker mye sammen, alle lider jo samme skjebne her. Bransjen lider også under at det ikke selges billetter til høstprogrammene heller. Folk er skeptiske og avventer, av naturlige årsaker. Ingen vet hvor lenge dette vil vare, og hva slags økonomiske konsekvenser det vil få på sikt.  Vi vet jo ikke en gang hvor lenge vi må ha stengt, der er umulig å spekulere i hvor lenge dette vil vare og hva som blir konsekvensene til slutt.

Hvor langt frem avlyser Brygga kultursal sine arrangementer?

-I utgangspunktet forholder vi oss til kommunelegens pålegg om å holde stengt ut 26. mars. Jeg tør ikke si noe om denne våren ennå, det er utrolig vanskelig å spå hvordan det blir resten av denne våren.

Hvordan påvirker dette Brygga kultursal på sikt?

-Økonomisk vil dette få følger for alle. Vi som kommunal bedrift har et budsjett, men det er jo åpenbart at når vi nå må avlyse både konserter og arrangementer så mister vi jo inntektsgrunnlaget vårt. Akkurat nå er det null inntekter. Vi selger ingen ting. Det er ikke alt som lar seg flytte til høsten, og høsten er i utgangspunktet ganske full. Vi kan ikke ha konserter sju dager på rad heller, vi har jo noen begrensninger på sånt. Det blir lavere omsetning i år, og besøkstallene totalt sett må jo bli lavere. Jeg håper savnet etter kultur blir så stort nå i denne tiden at folk kommer strømmende til kultursalen til høsten.

Martin synes det er gledelig at det dukker opp alternative scener for de norske artistene.

-I krisetider finner folk sammen i kulturen, men nå er den arenaen vekk. Dette skaper imidlertid grobunn for digitale scener. Jeg så Jonas Alaska strømme en konsert i går, det var over tusen som kikka på samtidig. Folk ønsker opplevelser sammen, og dette er ny arena der vi kan oppleve kultur sammen uten å sitte i samme rom. Det synes jeg er flott.

Her finner du Brygga kultursals nettside, og her finner du dem på Facebook. Du kan også følge Brygga på instagram, der legger de ut bilder og filmsnutter av hva de holder på med nå om dagen.

Kommentarer

kommentarer