– Vi har målt med laser

Søndag formiddag var det kø utenfor Rema1000 Busterud. De holder åpent både søndag og mandag i pinsen. 

Halden har allerede en søndagsåpen butikk, Joker på Torget. I pinsen er det enda en av byens dagligvarebutikker som har åpnet dørene.
– Det blir så mange dager med stengt butikk nå i pinsen og med 17.mai, så vi ønsket å gjøre et forsøk med å ha åpent, forteller Bente Fredriksen, daglig leder på Rema1000 Busterud.
Vi tar en prat med henne ved 13-tiden søndag, da har de hatt åpent en times tid.
– Vi har allerede fått mange gode tilbakemeldinger, folk sto i kø da vi åpnet.

IMG_0087

Hun er veldig klar over diskusjonen med søndagsåpne butikker, størrelser og sperrebånd.
– Vi har målt opp butikken med laser, så vi er helt trygge på at butikken ikke er over 100 kvm disse to dagene vi skal ha ekstra åpent. Det er sperret av med sperrebånd slik at kundene ikke kan gå på innsiden av disse, forklarer Fredriksen.
På spørsmålet om kundene allikevel kan få kjøpt varer som er på innsiden av sperrebåndet forteller hun at det løser de.
– Jeg er på innsiden av sperrebåndet slik at de som trenger hjelp, de får det.

Rema1000 Busterud skal ha åpent fra kl. 12 til 18 både 1. og 2.pinsedag.
– Vi har også fått inn fersk frukt og ferske brød, så det fungerer som en helt vanlig butikk disse dagene, bortsett fra at den er litt mindre enn vanlig.

Rema1000 kom søndag kveld med en pressemelding.
Fra og med 17.mai avslutter REMA 1000 bruk av sperrebånd på søndager i sine butikker, og holder kun søndagsåpent i turistkommuner, og for butikker som har salgsareal på 100 kvm.

-Vi ønsker ikke å drive ulovlig. Vi har bare tolket regelverket slik våre konkurrenter har gjort i mange år. At Norgesgruppen nå stenger og bygger om flere av sine Kiwi og Joker-butikker, ser vi på som en innrømmelse, og endelig en faktisk vilje til å følge loven, selv om våre undersøkelser i dag viser fortsatt ett titalls brudd på denne loven sier Jan Frode Johansen, administrerende direktør i REMA Franchise.

Pressemeldingen kan leses i sin helhet her

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer