-Vi gleder oss til å treffe Haldenpublikummet

Fredag 9. februar spiller Michael Aadal Group på Herregårdskaféen.

Instrumentalsekstetten Michael Aadal Group ble etablert i Kristiansand i 2007. Bandmedlemmene studerte da sammen på musikkonservatoriet ved Universitetet i Agder.

-Vi hadde et ønske om å lage et band med en litt uvanlig besetning – gitar, saksofon, steelgitar, piano, bass og trommer, forteller steelgitarist i Michael Aadal Group Anders Hofstad Sørås. Vi har et fokus på melodier, og et kollektivt bandsound. Bandet spiller en blanding av jazz, roots, americana og rock.

Anders Hofstad er født og oppvokst i Halden. Mye av Anders’ musikalske bidrag i bandet er nettopp roots- og americanaelementet.

-Dette er jo musikk som står sterkt i Haldens musikkmiljø, sier Anders. Dette er vår første konsert i Halden, og vi gleder oss til å treffe Haldenpublikummet!

Michael Aadal Group har gitt ut tre album siden oppstarten i 2007. Pomona er den siste plata i rekka, den ble spilt inn med Mike Hartung i Propeller studio i Oslo og sluppet vinteren 2016/17.

-På denne platen har komponist Aadal fortsatt å utforske musikalske røtter og influenser, forteller Anders. Påvirkning fra Bill Frisell og Mark Knopfler er åpenbar, og med kombinasjonen av steelgitar, saksofon og Fendergitarer skapes en slags nordisk americana.

Plata har fått navnet sitt fra gata Pomona Avenue i California, dette er nemlig den opprinnelige adressen til Leo Fenders gitarfabrikk i Fullerton i California. Albumet har fått gode anmeldelser fra en rekke internasjonale medier i blant annet Belgia, England, Finland, Hellas, Israel, Slovakia, Sverige, Tyskland og USA.

Anders oppfordrer alle der ute til å gå på instrumental-konsert:

-La ikke det faktum at vi spiller instrumentalmusikk skremme deg bort fra å komme på konsert! Vi spiller originale komposisjoner med fokus på gode melodier, og med et tydelig “sangbart” preg. Musikerne i bandet er alle høyst kompetente på sine instrumenter, men det unike med Michael Aadal Group er at vi har dyrket fram et særegent bandsound der instrumentene nesten glir over i hverandre. Siden musikerne spiller mye for andre artister og frilansmusikere er dette bandet et frirom der vi virkelig kan spille innenfor våre egne rammer – som igjen fører til overskudd og spilleglede. På våre tidligere turnéer i Norge har fans valgt å reise fra England for å kunne få med seg konsertene, så vi håper å ha gitt et inntrykk av dette.

Michael Adal Group altså på Herregårdskaféen fredag 9. februar.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer