Veslefrikk i eventyrlige omgivelser

«Når starter det, mamma?» Det er en spent 6-åring som venter på kveldens vandreteater med Veslefrikk Teaterverksted. Vi har allerede spottet fareskiltet med bilde av et troll på, og vi fantaserer om hva som kommer til å møte oss inne i Rødsparken. «Kanskje et megastort troll som går inn mot oss fra vannet?» foreslår Theo. Stemningen er med andre ord satt for en eventyrlig vandring gjennom skogen i «Et sensommereventyr».

Når det endelig blir vår tur til å komme inn, får vi utdelt et meget viktig oppdrag fra selveste kongen og dronningen. Deres datter, Gulltopp, er blitt bortført og vi må hjelpe til med å finne henne!

Vi blir fulgt rundt i parken av en av nattens voktere, og møter alle slags skapninger på vår vei; verdens skjønneste små reinsdyr, skogstroll, alver og prinsesser. Vi møter også på noen skumle skapninger som viser seg å være litt i overkant spennende for Julian på 3 år. Det hjelper litt når vi ser at det bare er kostymer, heldigvis.

Langs veien får vi både hint og gåter for å komme oss videre til neste punkt, men det er også noen troll, og en skikkelig skremmende heks som absolutt ikke vil ha oss vandrende rundt i skogen. Heldigvis fikk alle barna med seg en magisk sten hver hos kongen og dronningen, for å beskytte seg mot farene som lurer bak trær og busker. Theo holder godt på sin gjennom hele forestillingen, det er helt sikkert!

Til slutt kommer vi fram til prinsesse Gulltopps skjulested, hvor hun blir holdt fanget av den onde Blåtann. Det er flaks for oss at han er veldig enkel å komme seg forbi, ved å rope navnet hans tre ganger. Han sovner, og et av barna fra publikum kan snike seg forbi og slippe prinsessen fri. Vi klarte det sammen!

Det er et fantastisk team i sving for å få denne forestillingen på beina, ved hjelp av engasjerte foreldre og, ikke minst, daglig leder Monia Berger som syr det hele sammen og holder styr på alt som skal skje. Det er virkelig ikke småtteri, når så mange publikummere skal loses gjennom parken i grupper på 20 stk., men det går som en lek! Det er så fint å se hvor gjennomført det hele er og hvor dyktige disse barna, ungdommene og voksne er.

De skaper en magisk og eventyrlig stemning for oss som ser på, og jeg tror nok det er mange stolte familiemedlemmer i kveld. Jeg lar meg imponere av disse unge talentene, som har pugget masse tekst og koreografi og drar oss inn i sin fantasiverden. Teatergleden lyser i øynene deres, og både Theo og jeg lar oss virkelig begeistre.

Julian syntes for øvrig det var godt å se at vi fant prinsessen til slutt, og at historien fikk en lykkelig slutt. Det var verdt alt det spennende og skumle vi måtte gjennom for å klare å gjennomføre oppdraget vårt.

Veslefrikk Teaterverksted – tusen takk for at vi fikk ta del i denne magiske eventyrstunden i nydelige omgivelser. Theo konkluderte med at det var «veldig gøy, ikke så veldig skummelt og spennende!»

Kommentarer

kommentarer