Veslefrikk får 200 000 av Sparebankstiftelsen

I går fikk Veslefrikk Teaterverksted en sjekk på 200 000 av Sparebankstiftelsen. Pengene skal gå til eget lydutstyr i teaterverkstedet. -Dette betyr veldig mye for Veslefrikk, sier en glad Monia Berger til KanDusi.

Tidlig i desember fikk hun telefonen. Veslefrikk hadde fått innvilget søknaden om midler til eget lydutstyr.

-Det var nesten litt surrealistisk, jeg ble utrolig glad. Vi har ønsket oss penger til eget lydutstyr i mange år!

Veslefrikk har vært avhengig av å leie lydutstyr til forestillingene sine, dette har kostet teaterverkstedet mye penger i årenes løp.

-Lydutstyr har vært en stor utgiftspost for oss når vi setter opp budsjett til forestillinger, det er kjempedyrt å leie. Nå kan vi få frigitt disse midlene og bruke dem på andre ting.

Fordi lydutstyret har tatt så stor plass i budsjettet, har man måttet spare penger andre steder. Nå kan Veslefrikk spandere noen flere kroner på kostymer og kulisser.

-Jeg ønsker meg jo så proffe ramme som mulig for forestillingene våre, det betyr mye for barna og deres opplevelse av oppsetningen. Og så blir det en enda bedre opplevelse for publikum, som kan nyte helheten i en mer proff produksjon. Når vi kan bruke litt mer penger på kostymer og kulisser hever vi nivået på forestillingene våre.

Under oppsetningen av musikalen Løvekongen Simba valgte Monia å leie inn helproffe kostymer.

-Løvekongen Simba fortjener proffe kostymer og masker, så her valgte vi å leie disse dyre kostymene. Men det tar på budsjettet!

Det var helproffe kostymer og masker i Veslefrikks oppsetning av musikalen Løvekongen Simba.

Skal du løpe ut og handle inn lydanlegg nå da?

-Hehe, nei, dette skal vi bruke litt tid på. Etter at vi har fått summet oss litt skal vi finne noen som kan hjelpe oss med å kjøpe inn riktig utstyr. Det er viktig at det blir et bra kjøp, jeg må ha kyndig hjelp!

Hun tilbringer mye tid på nettet, for å lete etter mulige steder å søke midler til teaterverkstedet sitt.

-Det er jo ikke så lett å få innvilget midler, man bruker jo en del tid på å skrive søknader og lete etter nye søkemuligheter. Da er det jo veldig gøy når man først får gjennomslag. Denne gangen var det vår tur!

(På bildet øverst i saken ser du Linda skogli , Veronica Olsen og Kjell Bjønnes fra Sparebankstiftelsen, samt Aurora og Monia i front med diger sjekk.)

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer