Verdens verste konsert var helt fantastisk

Hvem i all verden ber inn til «Verdens verste konsert»? Jo, Tistedalens Musikforening! Det måtte jo være en gær’en Tessdæling som finner på noe slikt.

På samme dag som Oscarutdelingen hvor den norske filmen «Verdens verste menneske» er nominert til den gjeve statuetten, fyller Tistedalens Musikforening opp scena på Fredrikshalds Teater med glade musikanter som endelig kan spille for folk igjen. Vi er kanskje ikke like pyntet og sparklet som gjestene i The Dolby Theatre i L.A, men det legger så absolutt ingen demper på stemningen. Dirigent Knut Henriksen entrer scenen og ønsker velkommen, spøker med konsertnavnet og muligheten for at han da er verdens verste dirigent før tonene fra West Side Story fyller salen. Musikken beskriver godt de rivaliserende gjengene, konfrontasjonene, dansingen og ikke minst den forbudte og umulige kjærligheten mellom Maria og Tony. Sterke solistinnslag og godt samspill i korpset driver musikken framover og det er vel klinkende klart for alle at Knut er LANGT fra verdens verste dirigent.

Janitiarkorpset fra Tistedal har lenge prøvd å få til konsert, men har gang på gang måtte utsette. Et ønske de har hatt er å få samarbeide med Margrete Gaulin Simensen. Nå kan de endelig få presentere resultatet av samarbeidet. Vi tas med til filmes verden og kjente klassikere fra James Bond, 007 agenten vi alle har et eller annet forhold til. Blåserekka drar på med signaturtema og setter stemningen for Margrete når hun briljerer med både Goldfinger, For your eyes only og Licence to kill.

Tistedalens Musikforening holder en kameratslig og lett tone som gjør at vi alle føler oss inkluderte i fellesskapet. Det kommer klart fram at korpset setter pris på at de får unge nye musikanter inn i rekkene. Ny talenter blir sett og inkludert. Det her er helt klart et korps for alle. Gard, Sigrid og Jonas faller under kategorien «up and coming stars» og presenterer hvert sitt innslag.

Gard introduserer oss for jazza sprelske toner i Chick Corea Olé. Sigrid tar oss tilbake til musikal og Phantom of the Opera hvor korpset virkelig klarer å spille så en kjenner det i sjela. Sist ut er Jonas som får oss til å kaste loss å dra på tokt med Kaptein Jack Sparrow med de kjente tonene fra filmene Pirates of the Caribbean. Her reiser håret seg på armene. Et fantastisk arrangement for hele korpset, men for et grunnlag som legges i grovmessingen da! Det er bare helt rått. Korpset hopper mellom sjangere og leverer med en trygghet bare rå musikkglede kan oppdrive.

 

Margrete kommer tilbake på scena og gir oss enda en James Bond-sang. Denne gangen er det Skyfall vi får gleden av å høre før hun introduserer neste låt. «Jeg har gitt meg selv en utfordring. Jeg skal synge duett med meg selv». Vi er tilbake hos Operafantomet, hos Christine og Raoul med duetten All I ask of You, som Margrete så absolutt greier strålende alene. Vakkert fremført, som alltid. 

Under applausen sendes det ekstra styrker bakover til slagverk før Tistedalens Musikforening gir oss et fyrverkeri av et avslutningsnummer med El Cumbanchero!

Varierende temaer, gode arrangementer, flotte solistinnslag og sterkt samspill gjør at verdens verste konsert er helt fantastisk. Slike konserter vil vi har flere av.

Kommentarer

kommentarer