Vaskemaskin på fire ben

Når regner gir naturen godt å drikke, ser jeg bort på Petra, kattedronningen. Barnefødt i Særp. Bengaler og med tigerens interessante utseende. Hun bryr seg ikke om at sommerhimmelen er full av lyn og litt buler. Hun arbeider videre. Ettersom jeg har hatt en dag hjemme, har jeg uten videre kunne iaktta henne. Sove? Ja, absolutt. Helst under et teppe, men en bløt dyne kan jo gå.
Hun vasker og vasker. De labbene der, de har hun vasket mange ganger før idag. Og maven, like uskyldshvit dagen igjennom. Men vaske mer? ja, det er strengt nødvendig.
Litt manisk? Kanskje? Hun er nå utrustet med en slik evig slikkende tunge. Blir den aldri tørr? Godt ikke Petra har unger. da hadde hun vel knapt sovet eller spist.
Ja, sånn kan jeg lure.
Igår ramlet hun over mitt hode. Nesten. Fra et skap bykset hun mot gulvet. Hun snittet mitt venstre øre i stor fart, men styrte akkurat unna. Med presisjon.
Så roper hun jamrende fra kisten i gangen. Bikkjene er ute til lufting. Hun er redd. Kommer de tilbake? Det er jo bikkjene hennes. Best å skrike som en operadiva.
Sånn at de forstår alvoret. Så er de der, da. Til flere gledesscener.
Hurra! Så sier Petra og fortsetter vaskingen. Hun er imponerende i sin konsentrasjon. Gledespike og vaskemaskin i ett.
Hun ønsker alle dyrevenner god sommer!

 

 

 

 


Kommentarer

kommentarer