Våren med Halden danseskole

Våren 2021 ble enda en utfordrende vår for Halden danseskole, men de flinke folka på danseskolen har funnet kreative løsninger på koronatidens begrensninger og fikk avsluttet semesteret med flere flotte vårvisninger!

– Denne våren har bydd på noen ekstra utfordringer, forteller Sara Stang Møller ved Halden danseskole. Egentlig flere enn i høst, noe som har gjort dette både spennende og lærerikt. Det meste av arbeidet har gått til å prøve å finne gode løsninger underveis, slik at vi kunne fortsette å holde åpent.

Da den siste nedstengningen kom, gjaldt å det handle raskt.

– Da vi innså at det var mulig med utetrening, var vi ikke sene med å booke to store plasser på Fredriksten festning og flytte all undervisningen dit. Det ble en utrolig interessant reise som vi både har ledd og grått av, men også kost oss masse med. Det er virkelig luksus å kunne kalle festningen for sin arbeidsplass en liten stund! All takk til Magne for at vi fikk være der!

Til tross for at mye av undervisningen har vært ute denne våren, har elevene på danseskolen fått en tilnærmet normal undervisning med teknikk-trening, koreografi og lek og moro.

– Vi har hele veien holdt på håpet om å komme oss på scenen i slutten av semesteret, noe vi også klarte med årets Vårvisninger. Vi kunne ikke vært mer glade for det! Der fikk elevene virkelig vist hva de har klart i løpet av en så annerledes tid, og koreografier innenfor både klassisk ballett, moderne hiphop/street, jazz og stepp kom seg på scenen med fullt lys, proff lyd, fotograf og ikke minst filmcrew fra Nordic Media Lab. Helt utrolig.

Per dags dato rommer Halden danseskole hele 33 dansegrupper. Til høsten blir det enda flere!

– Vil kommer til å tilby det samme som nå; jazz, klassisk ballett, Street/hiphop, stepp, moderne, barnedans/streetkids og yoga. I tillegg starter vi et nytt tilbud som heter Kreativ Dans. Der blir det ingen teknikk-trening, men et større fokus på å skape og formidle gjennom dans. Det gleder vi oss veldig til!

– Dette året har vi hatt med oss en helt fantastisk gjeng med lærere/pedagoger som vi er veldig stolte av! Annette underviser i Street og er en ekte B-girl! (Breakejente). Hun driver Norges eneste nåværende BreakeCrew for jenter og både underviser og opptrer i Oslo. Rebekka og Mari Marie er begge utdannet ved Bårdar og er helt rå på både jazz og stepp! De danser begge i et steppe-kompani med base i Oslo, og vi er veldig imponert over hva de har klart å lære elevene i løpet av dette året.

Halden danseskole har også fått med seg yogalærer Veronica Mittet på lag, som dette året har bragt yogaen inn blant danseskolens tilbud.

– Det synes vi er utrolig flott, og håper flere kan få øynene opp for dette kurset! Sverre og jeg selv er også godt representert på timeplanen.

Vårvisningene ble en velfortjent avslutning på semesteret for elever og lærere ved Halden danseskole.

– Vi er utrolig stolte av elevene våre som har holdt motet oppe hele veien, stilt opp på trening, kommet tilbake etter karantene og virkelig vist hva de er laget av! Vi er så takknemlige for at vi har fått dele dansegleden med dem gjennom korona, og ser nå frem mot en høst vi tror vil bli veldig bra.

– Vi ønsker å gi en stor takk til alle foreldre og foresatte som har gitt sin støtte gjennom semesteret, avslutter Sara, og bidratt til å gjøre Halden Danseskole til en trygg plass å komme til ved å overholde smittevernregler. Vi hadde ikke klart oss uten! Vi vil også rette en stor takk til Sparebank1Stiftelsen Halden som gjorde Vårvisningene mulig gjennom sin støtte!  TUSEN TAKK! Sist men ikke minst, må vi takke Kommuneoverlegen for en jevn og god dialog og uvurderlig veiledning gjennom våren.

 

Bilder fra visningene: Johannes Granseth

Pressebilde fra ute-undervisning: privat

Kommentarer

kommentarer