Valentourettes til Vannvogna

På torsdag kommer Valentourettes til Vannvogna for å spille Jokke-klassikere for haldenserne. Det er det femtende året på rad Valentourettes reiser Norge rundt på juleturné.

Om to dager inntar Valentourettes Vannvogna for å spille Joachim Nielsen-låter for haldenpublikummet. Er det noen der ute som lurer på hvem Valentourettes er? Vi tar det for sikkerhets skyld:

-Valentourettes er en sammensetning av de to backingbanda til Joachim Nielsen, forteller manager Pål Johnsen per telefon, altså Valentinerne og Tourettes. Det er Petter Pogo på bass, Runar Johannessen på trommer og Petter Baarli på gitar. Pluss Tarjei Foshaug på vokal.

Når Valentourettes reiser på turné er det Jokkes låter som gjelder.

-Det starta med en hyllestturné for Jokke for femten år siden, forteller Pål. Valentourettes spiller Joachims låter fordi det er gøy å spille dem, og fordi det er et låtmateriale som fortjener å bli spilt. Man er ikke tro mot originalene, bandet tar låtmaterialet og gjør sin egen vri. Ingen av låtene blir spilt sånn de ble spilt da sjefen sjøl var med.

Valentourettes har vært på veien med sine Jokke-tolkninger i femten år, og har fått sin egen fanskare.

-Det som er litt skummelt er når yngre folk plutselig lurer på hvem han der Jokke er, sier Pål. Men de fleste vet jo hva det dreier seg om.

Set-lista har ikke forandra seg nevneverdig på femten år.

-Det blir mange klassikere, Her kommer vinter’n såklart, Øl, og Gutta er med. Men Valentourettes spiller fra hele karrieren til Jokke, så vi tar jo med noen låter fra Tourettes-tida også. Det vi leverer er et show, hundre prosent basert på låtmaterialet til Joachim Nielsen.

Nå skal altså Valentourettes teste ut Vannvogna som konsertsted for første gang. De har spilt i Halden mange ganger før, både på Feelgood og på Tons of Rock.

-Halden er en av få rockebyer i Norge, sier Pål, vi får alltid bra respons når vi spiller her – og vi er veldig glade i Ronny Lauritsen. Vi spilte jo på Tons of Rock et par- tre ganger også, og vi synes det er høl i huet at Tons of Rock ikke skal være i Halden lenger. Det kan du skrive.

Berusalem spiller også på torsdag forresten, så det blir punkrock med pastoren, Faber, Ann-Charlott Kindblad og BMS. Litt av en førjulspakke.

Berusalem:

Valentourettes og Berusalem altså dere, på Vannvogna torsdag 20. desember. Billetter finner du her.

Kommentarer

kommentarer