– Vakker, sår og reflekterende

Det er ikke ofte haldenserne får mulighet til å oppleve Rosenlundsalen. Og enda mer sjelden er det danseteater som fyller salen. 6.april er det premiere på forestillingen ”Mens vi faller”. Dette er en anledning alle kulturinteresserte bør ta for å oppleve både flotte omgivelser og vakker dans.
Foto: Clifford James Photography

Forestillingen ”Mens vi faller” er et danseteater av Carl André Johansson. Han har vokst opp i Halden, vært med i blant annet ”Den hvite dame” og tatt utdanning ved Bårdar international i Oslo. Nå er han spent på haldensernes mottagelse av danseteateret.

I helgen var danserne i Konservativen og øvde til forestillingen. Han beskriver opplevelsen som magisk og ser frem til å vise den frem til publikum 6. april.

Men hvor kom ideen om ”Mens vi faller” fra?
– Jeg og Elisabeth Bustås gjorde en jobb sammen i Sogndal i fjor og da fant vi ut at vi burde gjøre noe mer sammen. Etter hvert som vi pratet om det innså jeg at vi har den vakreste teatersalen i Halden og at jeg på en eller annen måte ville bruke den, forklarer han. Som tenkt, så gjort og om en ukes tid står de sammen i Rosenlundsalen.

Carl André prater med entusiasme, stolthet og ydmykhet om prosessen de har vært gjennom for å sette sammen stykket og teamet.
– Storyen hadde jeg ganske raskt klar, jeg liker å skrive. Rosenlundsalen har vært min inspirasjon til forestillingen og så har jeg selvfølgelig brukt erfaringer og elementer fra det livet vi lever. Man kommer rett og slett ikke unna kjærligheten.


Foto: Clifford James Photography

Kjærlighet er en rød tråd gjennom alt Carl André snakker om. Jeg spør om han klarer å beskrive forestillingen med tre ord.
– Vakker, sår og reflekterende, svarer han uten nevneverdig lang tenketid. Han har skrevet stykket selv og introduserer det som et danseteater om kjærlighet.
– Mens vi faller er et danseteater om kjærlighet. En mann og kvinne møtes tilfeldig i en park. Mannen rømmer fra en hverdag han sitter fast i, kvinnen har akkurat blitt dumpet av kjæresten. På en benk i denne parken starter det som blir en vakker, mørk og sår historie om hva det vil si å elske noen.

Han ønsker at forestillingen skal være for ”mannen i gata” og ikke bare de som er danseinteresserte.
– Planen min er at folk skal kunne kjenne seg igjen i elementer i stykket. Kanskje det vil føre til refleksjoner i etterkant. For det er ikke nødvendigvis det perfekte som er det vakreste. Hva er egentlig det perfekte? Alt skal være så perfekt hele tiden, men er det det beste?

Bak forestillingen står produksjonsselskapet Malplassert bestående av Carl André og Rebekka Rognøy. Rebekka er produsent og sammen har de satt sammen et team de er stolte av.
Det består blant annet av  Klaus Jaeger på visuell design, Therese Næss Diesen på lyddesign og Espen Brække Grønberg på grafisk design. Det er med andre ord en fullverdig profesjonell produksjon og de legger lista høyt.
– Det kommer til å bli magisk når Klaus skal lyssette salen. Vi håper vi kan ta i bruk salen på en måte som gjør ære på den og som gjør det til en opplevelse å være der.

Hva har vært mest krevende i prosessen fra dere begynte planleggingen og frem til nå?
– Det har vært krevende å få dette til å gå rundt økonomisk. Men alt i alt har det vært interessant og spennende, mest fordi jeg hele tiden har hatt teamet i ryggen som har vært superpositive og hatt troen på prosjektet, forklarer Carl André.
Han snakker særlig om følelsen av å kunne skrive stykket, og så starte arbeidet med dansen mens musikken skrives.
– Det er ganske unikt å få musikk skrevet til sitt eget stykke så jeg vil takke Kristian Kristensen for arbeidet han gjør for forestillingen.

3

Forestillingen spilles 6. , 7. og 8. april i Rosenlundsalen.
Billetter kan kjøpes her.

Kommentarer

kommentarer