Vakker reise til julestjernen

En fullpakka kultursal fikk bevitne en vakker og underholdende reise til julestjernen med Veslefrikk mandag kveld.

Kultursalen var fylt til randen med foreldre, besteforeldre og søsken til veslefrikkere mandag kveld, alle der for å se sin håpefulle i en eller annen rolle på scenen. Jeg trur ingen gikk skuffa hjem. Det var en visuelt vakker og gjennomført Reisen til Julestjernen vi fikk servert i kultursalen mandag kveld.

Slik skal en reise til julestjernen være. Man skal sukke litt henført over kulissene, og det skal ligge et fremtryllet slør med stjernestøv over det hele. Og akkurat sånn var det. Slottskulissen som stadig skifter ham bak skuespillerne på scenen gjør nytte som kongens slott, som julemannens verksted og som engletrapp til julestjernen. Det funker innmari bra.

Sjekk kulissene a dere! Fint, eller hva? For anledningen er kulissene engletrapp til julestjernen.

De fleste av oss kjenner historien godt, og mange av oss ser den på NRK hver bidige julaften formiddag. Men det er noe eget med å se den live. Med våre egne haldenbarn. Flinke haldenbarn! Hovedrolleinnehaver Åse Kjerkreit Kongen imponerer stort som Sonja/Gulltopp, hun er akkurat så dydig og engleaktig som en Sonja skal være. Og juletreet hennes er plettfritt selvfølgelig.

Åse Kjerkreit Kongen er en ypperlig Sonja/Gulltopp.

Martin Kingsrød Larsen og Live Røsnæs er akkurat passe utspekulerte og slue som henholdsvis Den onde greven og heksa:

Greven og heksa. Ikke ålreite folk. Heldigvis får de så hattene passer på slutten.

Noe uvant er det å se Jonas Borge Stafsengen i en udelt sympatisk rolle. Det er nesten så man savner den onde latteren hans. Men Jonas er en staut og staselig konge altså, han bærer den rollen også han. Se bare her:

Jonas har glemt å trimme øyebrynene den siste tiden, men det går helt fint. Han er en staselig konge allikevel.

I tillegg til prinsesse, konge, heks og greve er det selvfølgelig også mange andre flinke barn på scenen. Vi kan naturligvis ikke nevne dem alle, men vi kan fortelle at de er flinke. Både tjenestefolk, nisser, klovner, snøfnugg, ballerinaer, julegaver, engler, hoff-folk og andre. Og her er ikke spart på noe! Kulisser og kostymer er forseggjorte og flotte.

Små kosedyr på trekkoppbiler. Fine julegaver, eller hva?
Fin nissegjeng.

Heldigvis går alt som det skal. Sonja får hentet julestjernen oppe hos englene, greven og heksa blir sendt i fangehullet og Sonja blir prinsesse Gulltopp igjen. Poff! så er det over, det gikk jammen fort. Publikum må gå ut i den ikke-magiske novemberkvelden igjen, uten julestjerner og engler som synger. Men tenk, i morra er det noen som får oppleve det på ny. Heldige dem.

Nøkkelrollene på mandagens forestilling var besatt således:

Greven: Martin Kingsrød Larsen

Heksa: Live Røsnæs

Sonja: Åse Kjerkreit

Kongen: Jonas Borge Stafsengen

Petrine: Kajsa Fosdahl

Ole: Lukas Marken

Julemann: Silje Sørbye Hansen

Ballerina: Ingrid Christoffersen

Heksedatter: Marielle Fagereng

Nissen: Christoffer Fagereng

Kommentarer

kommentarer