Rytmisk, rørende og vakkert

Gled dere! Vårens vakreste fargefest er tilbake, på torsdag er det premiere for årets Fargespill-forestilling i Brygga kultursal. Dette bør dere få med dere.

Det er et sikkert vårtegn når barn og ungdom i alskens fargeglade gevanter begynner å myldre på Sydsiden, og strømme ut og inn av kultursalens mange dører. Våren er her, og med våren kommer Fargespill! Torsdag denne uka er det premiere for den multikulturelle musikkfesten i kultursalen, der verdenskulturene møtes i et fyrverkeri av en forestilling. KanDusi fikk lov til å være flue på veggen på årets generalprøve, og konklusjonen er ganske grei: Skaff dere en billett.

Det er ikke til å unngå at man får høye forventninger når Det Norske Blåseensemble og Fargespill Østfold for andre året på rad slår seg sammen om å lage denne fargesprakende kulturfesten. Det serverte jo en aldeles overlegen forestilling i fjor. Når jeg sniker meg inn via sceneinngangen sitter barna på scenegulvet og tar i mot noen siste instrukser fra Dina, bak sitter Blåseensemblet ved instrumentene sine.

En femteklasse fra Kongeveien skole skal komme og se generalprøven, de står ute i gangen og venter. Musikkprodusent Ove Billington sitter på første rad, jeg tar plass ved siden av ham.

-Husk at det er generalprøve da, sier Ove med en litt bekymret mine når jeg fisker frem kameraet.

Jeg husker. Men forventningene blir ikke noe lavere av den grunn. Jeg gleder meg vilt.

Publikum inntar plassene sine. Etter en liten introsang ved Simon Pettersen foran teppet glir teppet til side for det første nummeret, og rockefoten er umiddelbart i gang. Fargespill er akkurat like fargesprakende, rytmisk, rørende og vakkert som jeg husker.

Simon synger «En liten gutt fra Tistedal». Simon synger innmari fint.
Deilige Sura Yaki, kryssklippa med Kråkevisa. Det er nesten umulig å ikke synge med.

Til glede for dem som har sett forestillingen før, og har tenkt seg på kultursalen i år også, kan jeg altså melde at Kråkevisa/Sura Yako fikk plass i forestillingen også i år. Med den stadig like stødige Neema Cihiluka i frontsetet. Dette innslaget har etablert seg som en Fargespill-klassiker og er et av forestillingens absolutte glansnumre. Den sitter som et skudd i år også, jeg lover høy gåsehudfaktor og rockefotfare. Hei fara!

Liv-Karin Cihiluka er med som danseinstruktør og danser i årets forestilling.

Fargespill-teamet verner heldigvis om sine klassikere, men de vet å fornye seg også! Jeg skal ikke røpe for mye, jeg nøyer meg med å nevne at det kommer noen kjente klassikere i ny drakt på årets forestilling. I tillegg til noen vakre perler vi aldri har hørt før. Ta med lommetørkle.

Hva slags innslag er dette mon tro? Det sier jeg ikke noe om. Du får kjøpe billett og finne ut selv. Men det er fint altså, innmari fint.
Safia er med på trommer i år også, og holder takten for danserne på gulvet.
Og så er det litt folkedans da. Staut ungdom i vakre bunader gjør krumspring på scenegulvet.

Hundre barn står på scenen i årets Fargespill-forestilling, den ene vakre stemmen etter den andre fyller kultursalen. I tillegg til å få høre Cihilukas nydelige stemme får vi gleden av å høre både Monne Stang Møller og Karoline Stenberg Henriksen synge solo i et par innslag. Og så Blåseensemblet da, byens musikalske flaggskip! De spiller så feiende flott.

Forestillingen flyter stødig videre. Det veksles elegant mellom de rolige, visuelt vakre numrene og de rytmiske, fargerike og rockefotfremkallende innslagene. Barn og ungdom i bunader og vakre folkedrakter danser og synger tradisjonelle norske folkemelodier krysset med alle verdens kulturers vakre sanger.  Man skulle kanskje tro det ble kulturkræsj, men det blir noe ganske annet. Det blir en kulturfest, og en vakker sådan.

For en generalprøve!

Dina Billington er fornøyd med generalprøven.

Kunstnerisk leder for Fargespill, Dina Billington, er fornøyd med generalprøven. Etter forestillingen tar barna plass i setene i salen for å få tilbakemeldinger.

-Gratulerer med en utrolig bra generalprøve, sier Dina, dette gikk over all forventning! Jeg har nesten ikke notert noe på arket mitt her, for dere var så flinke!

Barna klapper. Så blir det litt småprat om lyd, lys og plassering på scenen. De er klare. Det er klart for årets Fargespill. Og det er helt trygt å gå på denne forestillingen med høye forventninger dere. Jeg ble i alle fall ikke skuffa.

Fargespill har premiere torsdag 21. mars klokka 18. Forestillingen spilles også fredag klokken 18.

Billetter til forestillingene finner du her.

 

Vil du lese mer om Fargespill?

Les hva grunnleggerne av Fargespill forteller om konseptet her:

Eventyret Fargespill

Nøkkelroller i Fargespill:

Musikkprodusent: Ove Alexander Billington

Kunstnerisk leder: Dina Cecilie Billington

Orkester: Det Norske Blåseensemble

Koordinator: Catharina Heide Amundsen

Koreograf: Liv-Karin Cihiluka

Koreografi/danseinstruktør for folkedansnumrene: Hans Løvlien

Korinstruktører: Mona Stenberg Thoresen og Karoline Stenberg Henriksen

Lysdesigner: Joakim Johansen

Lyddesigner: Thor-Ivar Lund

Teknisk konsulent: Halvor Diesen

Teknisk assistanse: Daniel Sandvik og Håkon Mørland

Kunstnerisk konsulent: Marianne Lund Evensen

Produksjonssjef, Det Norske Blåseensemble: Heidi Raude

Teknisk produsent, Det Norske Blåsensemble: Sven Olsen

Kostymer: Elie Luabeya Masengo, Bassam Talli, Safia Abdi Haase

Band:

Piano: Ove Billington

Gitar: Svein Erik Martinsen Aanestad

Bass: Roger Morland

Trommer: Hermund Nygaard

Slagverk: André Fjørtoft og Kristoffer Almås

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer