-Våg å møte noen nye mennesker

Lørdag ettermiddag arrangerer Frivilligsentralen Internasjonal kulturkafé i Violgata. Temaet denne gangen er Afghanistan.

Hver første lørdag i måneden arrangerer Wenche Erichsen Internasjonal kulturkafé på Frivilligsentralen. Temaene for kulturkaféene varierer.

-Vi inviterer ulike foredragsholdere til kulturkaféene, forteller Wenche, og så finner vi noen musikere som kan underholde. Med de internasjonale kulturkaféene ønsker jeg å vise frem det mangfoldet vi har her i Halden, og legge til rette for at vi kan lære litt av hverandres kulturer. I mange tilfeller er det også et ønske om å sette noe på dagsordenen som ligger bak valget av tema på disse kveldene.

Det serveres alltid en matrett på kulturkaféene. Og så blir det kaffe og kaker naturligvis.

Lørdagens tema er Afghanistan. Wenche har invitert to Afghanistan-eksperter til å holde foredrag. Elisabeth Eide og Terje Skaufjord skrev boken Afghanistan – ingen fred å få i 2014.

-Elisabeth Eide og Terje Skaufjord sitter i Afghanistankomitéen begge to, de har vært i Afghanistan mange ganger, forteller Wenche. De kjenner menneskene, og de kjenner landet. Etter foredraget er det åpent for spørsmål og diskusjon.

Etter foredrag og spørsmålsrunde blir det underholdning ved Maria Dahl og Tomás Espanyó på henholdsvis fiolin og cello.

Palwasha Kakar fra Afghanistan har bodd i Halden i snart seks år. Hun skal servere en afghansk matrett på den internasjonale kulturkaféen.

-Jeg skal lage en risrett med kjøtt og gulrøtter, rosiner og mandler, forteller Palwasha, dette er en rett man serverer når man får besøk i Afghanistan.

Palwasha har en spennende historie. Hun startet hemmelig skole for jenter i Afghanistan i Taliban-tiden, og har jobbet for kvinnerettigheter i lang tid.

Det koster en hundrings å komme inn på kulturkaféen. Wenche håper mange tar turen innom.

-Gjennom kulturkaféen håper jeg at folk åpner øynene og ser litt utenfor Halden og Østfold. Hit kommer folk som har bodd i Afghanistan, mange har fremdeles familien sin i Kabul. I Halden bor det sju familier fra Afghanistan, de er alle invitert til kaféen. Dette er en unik mulighet for haldenserne til å lære seg noe om Afghanistan. Våg å møte noen nye mennesker, våg å lytte til litt annerledes musikk og kanskje smake på ny mat!

Internasjonal kulturkafé starter klokken 16.00 og varer til klokken 19.00.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer