Vadeka Petra skal sjøsettes

I sommer har iherdige ildsjeler fra Fredrikshald Kystlag stått på og restaurert opp en gammel vadeke donert til dem av etterkommerne etter yrkesfiskeren Petter Dahl fra Sponvika. På søndag skal denne sjøsettes, og det ønsker de å feire.

Når eka kom kystlaget i hende var den i så dårlig forfatning at mange trodde den ikke sto til å redde, men etter titalls og hundretalls  av timer med arbeid, er båten nå endelig klar for å sjøsettes. Båten brukte Petter Dahl, som holdt til på Tangen i Sponvika, daglig i sitt virke. Med den fisket han blant annet sild, laks og ål, og han benyttet seg av den helt frem til sin død rundt årtusenskiftet.

I anledning sjøsettingen vil det være aktiviteter for både barn og voksne, og det vil bli presentert en del informasjon både om eka og om Petter. Det blir arrangert lokalt mesterskap i dobbel halvstikk, det blir servert vafler og kaffe og det vil bli litt levende musikk. De tøffeste barna kan til og med prøve å få tak i en levende ål i en ålekum, og få seg en smaksprøve på røkt sik.

Arrangementet starter kl 12 ved Rekecaféen/søndre sjøbod, og er gratis for alle

Her finner du arrangementet på Facebook.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer