Utvikler nytt eventyrspill

For mange år siden engasjerte haldenseren Nils Anderssen seg i levende historie med kamp og håndverk. Da utviklet han en spesiell interesse for vikingtiden, den kunnskapen får han god bruk for nå.

Ovss (den gamle måten å stave Os på) var en levende historiegruppe i Halden som drev med våpenkamp og håndverk. Det betyr at man ”lever seg inn i” den tiden man gjenskaper, ofte ved å gjenskape historiske hendelser eller studere hvordan klærne og utstyret fra denne tidsepoken ble laget.
– Det var her jeg fattet en interesse for vikingtiden. Jeg lærte mer om den og jobbet mye med hvordan de hadde det, hva de gjorde og hvordan de slåss, forteller Anderssen.
Etter at ungdomsårene i Halden var over gikk ferden videre til studier i Danmark og deretter til spillutviklingsfirmaet Grimnir i Drammen. Der jobber han nå med å utvikle eventyrspillet  The Frostrune.
– The Frostrune er satt til vikingtiden hvor du er den eneste overlevende etter et skipsforlis utenfor kysten av Norge. Du utforsker miljøene rundt deg og finner snart en nylig forlatt landsby, forklarer han. Spillet går ut på å finne ut av hva som har skjedd, utforske de dystre skogene rundt og løse gåter mens du finner ut av de skjulte hemmelighetene til landsbybeboerne.
– Vi prøver å gjøre spillet så autentisk som mulig og det er noe av det som gjør spillet så unikt.

nils

I mars var han på Gamle Developers Conference i San Francisco sammen med 27 000 andre utviklere. Der viste de frem spillet til andre utviklere, presse og forbrukere.
– Det var en utrolig spennende opplevelse å la folk prøve spillet. Vi fikk tilbakemeldinger som var utelukkende positive. Vikingtid, mysterier og gåter er en god kombinasjon som har en internasjonal appell.

For Anderssen er det naturlig nok spesielt å jobbe med å utvikle vikingtidsspillet The Frostrune.
– På mange måter blir det et veldig personlig prosjekt siden vi som utvikler det lenge har hatt en interesse for tidsperioden. Det er ikke ofte man får sjansen til å lage noe så personlig, så jeg gleder meg veldig til at folk får sjansen til å spille The Frostrune. Det kommer til smarttelefoner og pc’er sent i 2016.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer