Utstilling på Strømsfoss Mølle

Lørdag 25. juni åpner en spennende utstilling på Strømsfoss Mølle! I galleriets første utstilling i sommer presenteres det billedkunst, keramikk, smykker og lamper laget av gjenbruksmaterialer.

Elisabeth Due og Robby Gundersen arrangerer to utstillinger på Mølla i sommer, og den første åpnes førstkommende lørdag.

– Jeg har valgt ut kunstnerne, og satt sammen en fargesprakende, uttrykksfull og vakker utstilling, forteller kunstner og arrangør Elisabeth Due.

Følgende kunstnere presenteres på Strømsfoss Mølle den 25. juni:

Billedkunstnerne Cathrine Ockernahl og Sidsel Schjerven

– Jeg elsker Cathrines fargerike malerier og er svært begeistret for hennes måte å male ‘stilleben’ blomstermotiv på, forteller Elisabeth. De er så levende! Hun var også med i fjor, men da på fellesutstillingen, og hun fikk mye oppmerksomhet. I år ønsket Cathrine å ha med sin mor, erfarne Sidsel Schjerven, og sammen vil de vise helt nydelige malerier. Vi kan dykke inn i deres mystiske verden, full av eventyr og eventyrlige skapninger.

Les mer om Cathrine Ockernahl her.

Les mer om Sidsel Schjerven her. 

Sidsel Scherven.
Cathrine Ockernahl.

Keramikk-kunstner Eva Galligani

– Jeg ønsker å ha utstillinger med flere kunstuttrykk, og vise flere håndverk og andre materialer, forteller Elisabeth. Eva Galligani har et fantastisk levende, fargerikt og organisk uttrykk i sine keramikkskulpturer og vaser. Hun sier selv at arbeidene er en krysning mellom natur og kultur, fortid og nåtid. En fasinasjon av antikkens vaser og krukker i kombinasjon med naturens vekster. Hun har en helt særegen stil og utfolder seg med spesielle teknikker i leiren. Det er tidkrevende og  fargerike og unike vaser, krukker og skulpturer. Hun er kjøpt inn av blant andre Norsk kulturråd,  Statoil, utenriksdepartementet – og er nå også innkjøpt og stolt representert på det nye nasjonalmuseet.

Les mer om Eva Galligani her!

Statement-kunstner Elsy Gjengår Berg (ReGlow) som lager lamper av gjenbruksmateriale.

– Elsy er genuint opptatt av gjenbruk og skaper de vakreste lampene av resirkulerte materialer. Derfor re glow, de gløder på nytt! Elsy er opptatt av at alt går i et kretsløp og i de og vakre og fargesterke gjenbrukslampene, får materialene nytt liv og kan gløde\leve på nytt.

Les mer om Elsy Gjengår Berg her.

Lampe fra ReGlow Elsy.

Smykkekunstner Anette Lillestrand (WILDARIA)

– Anette Lillestrand kommer til utstillingen med smykkemerket WILDARIA . Alle hennes smykker er inspirert av botanikk og hun har en helt egen interesse for soppens vakre former. Noen av de vakreste smykkene finnes også med emalje i nydelige farger.

Les mer om Anette Lillestrand her.

Smykke fra Wildaria.

Sist, men ikke minst, skal Elisabeth selv stille ut sine smykker!

Elisabeth L. Due (Due Design Jewellery)

– Jeg er alltid inspirert av naturens utallige farger, mønstre og former og har et meget organisk uttrykk, forteller Elisabeth. Jeg liker å se på smykkene som små skulpturer hvor formene er i balanse uten et klart foran eller bak. De skal bære preg at de er håndlaget og gjerne litt ujevne, rare og skjeve i formen, men det må gjøres bevisst! Noen ganger er smykket ganske konkret som for eksempel kvistlevende kolleksjonen. Den er hentet fra levende kvister med knopper. Andre ganger som med *pebbles*er det omriss og selve formen av små rullesteiner som danner selve smykkene, men ringene har en uendelig form og en mykhet hentet fra pebbles. En kolleksjon begynner oftest med et smykke og i designprosessen utvikles det flere produkter. Det er en kreativ prosess som aldri egentlig har en slutt og derfor tilføyes modeller til alle kolleksjonene hele tiden. Hjernen min står aldri stille, jeg er på en måte alltid på jobb.

Les mer om Elisabeth L. Due her.

Elisabeth Due (Due Design Jewellery)
Elisabeth Due (Due Design Jewellery)

– Vi ønsker hjertelig velkommen til åpningen av denne fargerike salgsutstillingen lørdag 25.juni, forteller Elisabeth. Det blir servering av bobler i glass og deilig ost fra Rygge Meieri, samt loddtrekning, hyggelig stemning og musikalsk innslag.

Utstillingen er åpen mandag – lørdag 11- 17 i tidsperioden 25. juni til 16. juli.

Følg Galleri Strømsfoss Mølle på Facebook da vel!

 

 

Kommentarer

kommentarer