Utstilling av smidde steinhoggerverktøy og andre gjenstander på nye Halden Bibliotek

Tekst: Jens-Erik Langstrand

Det har i en tid vært en utstilling av ulike smijerns-gjenstander, med en Quiz!, i bibliotekets Haldensamlinger. Utstillingen var arrangert av mestersmed Jens-Erik Langstrand i samarbeid
med biblioteket, ACME Smie på Fredriksten, der han gjennom tidene har samlet gamle ting. Objekter som «feisel», piggmeisel, stig-bøyle, harv-tind, hestebitt, jernbanespiker og annet, skulle
identifiseres.

Ca 30 besvarelser ble innlevert, og til tross for at quizén slett ikke var enkel, kom det inn mange gode svar. Premien var «en fruktkurv» til den flinkeste, etter loddtrekning. Men så viser det seg at det var kun én – på topp, derfor måtte denne selvsagt få førstepremien! Beste besvarelse var 12 av 14 mulige rette, og denne hadde Elisabeth Molteberg.

Fire hadde 10 rette svar, så her ble det loddtrekning blant disse – og her var det Malin Albrigtsen – som fikk 2. premie, som ble etablert, siden resultatene ble slik de ble.

Premiene er sponset av COOP EXTRA Braveien, og vinnerne kan hente seg en fruktkurv nærmere jul hos butikksjef Stian, etter avtale. Gratulerer!

Kommentarer

kommentarer