Ut på tur i Halden!

Nils Otto Økern-Klevmo har valgt ut fem turer til Bedriftsidretten Østfolds turkampanje Ti På Topp. Turkampanjen sparkes i gang i morgen, torsdag 10. mai.

Bedriftsidretten Østfold vil ha haldenfolket ut på tur! Årets turkampanje Ti på Topp Østfold inkluderer nå fem turer i Halden, så i år kan vi haldensere også delta i opplegget. Ti på Topp arrangeres altså av Bedriftsidretten Østfold, og konseptet er en kampanje for å få folk ut i naturen og ut på tur. Ved å laste ned appen Ti På Topp får man alle turforslagene i kampanjen, og alle detaljer rundt deltagelse i opplegget. Kampanjen varer fra 10. mai til 31. oktober. I kampanjeperioden vil det arrangeres en rekke konkurranser for de påmeldte, her finner vi både fotokonkurranser og turkonkurranser. Og premier!

Det er selvfølgelig Haldens egne turentusiast Nils Otto Økern-Klevmo som har plukket ut haldenturene i kampanjen.

-Jeg har lagt opp fem ulike turer, forteller Nils Otto, og jeg har hatt fokus på variasjon i dette utvalget. Blant annet har vi to turer der man kan komme seg frem til turmålet med både barnevogn og rullestol. 

En av disse turene går til Kjeøya. Utgangspunktet er Sponvika.

På turen rundt Kjeøya blir det både strand og fort. Foto: Nils Otto Økern-Klevmo.
Foto: Nils Otto Økern-Klevmo.

-På denne turen får man besøkt både badestrand og fort, sier Nils Otto, og dette er altså en av turene der man kan ta seg frem til posten med rullestol eller barnevogn. Dette er en barnevennlig rute.

Det er også en sentrumsnær tur på agendaen, for de som setter pris på å gå i mer urbane strøk:

-Vi har en tur som starter på torget og går opp Nordmandstien til Fredriksten festning. Denne veien opp til festningen er jo et fint alternativ til slyngveien. Her får man brukt opp noen kalorier, selv om turen kanskje ikke er så lang. 

Når man har nådd posten for turen skal man sjekke inn, og slik får man poeng i appen. Ved postene er det også postkasser der turgåere kan skrive seg inn i en gjestebok.

-Holvannet rundt er den lengste av mine turer, forteller Nils Otto, den er på om lag 13 kilometer. Her starter vi ved kunstsnøanlegget på Erte. Denne turen tar cirka fire timer å gå.

På langtur rundt Holvannet er det mye fin natur. Foto: Nils Otto Økern-Klevmo.
Foto: Nils Otto Økern-Klevmo.

Den fjerde turen går til Ulveholtet og Fosserkoia. Turen tar om lag to timer, og er cirka seks kilometer lang. Den femte og siste turen på lista til Nils Otto går til Hovsfjellet.

-Turen til Hovsfjellet starter ved Ystehede og går opp via Elefantstien, og der oppe kan man nyte en fantastisk utsikt til Iddefjorden.

På vei opp til den fine utsikten! Foto: Nils Otto Økern-Klevmo.

Alle som går ti turer i kampanjeperioden får premie. For å bli med på turkampanjen må du laste ned appen Ti på Topp i App Store eller Google Play. Når man har meldt seg inn får man tilgang til alle turene. Med alle turforslag følger en turbeskrivelse med kart, samt informasjon om hvordan man kommer seg til startpunktet og om hvor lang tid turen tar å gå.

Nils Otto håper folk kommer seg ut på tur i Halden. 

-Jeg synes det er bra at folk får opp øya for de mange fine turmulighetene vi har her i Halden, sier Nils Otto, vi trenger virkelig ikke å reise i flere mil for å oppleve flotte turer. Og her kan alle bli med. Man kan melde seg på i fire kategorier, som bedrift, familie eller et lag med for eksempel venner, eller som enkeltperson.

Nils Otto lager kick off for kampanjen med en konkurranse der han deler ut to abonnement til turkonkurransen Ti på Topp Østfold, samt en flott bok om Fredriksten festning. Les mer om dette på Facebooksiden til Nils Ottos turprosjekt Turer i Halden og omegn.

Nils Otto anbefaler også turer i haldenområdet på nettsiden til Turer i Halden og omegn. Ta en kikk da vel!

Les mer om Ti på Topp Østfold på kampanjens hjemmeside.

Forsidefoto: Nils Otto Økern-Klevmo.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer