Unik Händels Messias i Immanuels kirke

Det finnes knapt et kirkerom som ikke fylles med lyden av Händels guddommelige verk Messias i førjulstiden. Det Norske Blåseensemble er intet unntak, men serverer verket med en annerledes vri.

Trekløveret Det Norske Blåseensemble, Schola Cantorum og Steven Devine har samarbeidet ved en rekke anledninger – også om Händels Messias. For både publikum og ensemblet har librettoen med bibelske tekster blitt en kjærkommen juletradisjon. Ensemblets egen Stian Aareskjold har arrangert verket og gleder seg til å presentere en helt unik versjon.

– Vi krydrer med fløyter, obo, engelskhorn, obo d’amore, klarinetter, bassethorn, sopransaxofoner, fagotter, kontrafagott, sackbuts, naturhorn, naturtrompeter, barokkpauker, barokkcello, barokkbass, orgel, cembalo, kor og et knippe fremdragende solister. Halleluja og vel bekomme, sier Aareskjold.

Dirigent Steven Devine mener det er mange årsaker til at Händels verk har beholdt sin høye status.

– Først og fremst fordi den er fullspekket med fantastisk musikk man aldri blir lei av å lytte til. Den tar publikum med på en musikalsk følelsesmessig reise, fra det gripende til det lystige, sier Devine.

Dirigent Steven Devine.
Schola Cantorum synger i Immanuels kirke med Det Norske Blåseensemble i dag.

Tekst: Det Norske Blåseensemble.

Kommentarer

kommentarer