Unge haldensere i Konservativen

Onsdag kveld åpner kunstutstillingen ”Unge folk i Halden” 2016 på Konservativen. Arrangementet er en del av konseptet med Unge folk i Halden og etterfølges av konsert på Fredrikshald Teater på lørdag.

Det er fem unge haldensere som stiller ut sine verk på Konservativen. Utstillingen er åpen fra kl. 17 til kl. 20 onsdag, torsdag og fredag.

Presentasjon av kunstnerne

Emilie Fredrikke Nygaard-Langbråthen er 25 år og maler for det meste akryl på lerret. Hun blir inspirert av menneskene rundt seg og er opptatt av at folk selv kan tolke bildene hun lager.

Sara Emilie Nygaard er 25 år og maler. Hun startet med akryl, men nå maler hun mest med oljemaling. Hun liker også å jobbe med analoge fotografier og manipulere bildene i mørkerom på en malerisk måte. I nyere tid har hun også drevet med performance hvor hun trekker publikum inn som deltagere.
– Jeg er inspirert av surrealismen og det underbevisste. Jeg liker å la meg inspirere av drømmer og noen ganger lar jeg meg styre av tilfeldigheter som å kaste maling rundt for så å se hva det kan bli. Jeg er også opptatt av å fremme viktige saker som feminisme, likeverd, kroppshysteri osv. Da bruker jeg for eksempel performance som middel for å nå ut og engasjere.

Astrid Ellensdatter Mork-Knutsen er 19 år og tar kunst som fordypningsfag på Lycée Alain Chartier i Bayeux, Frankrike. For øyeblikket jobber hun med sin eksamensportfolio, som består av arbeid med fellestema: eksistens.
– Jeg blir veldig inspirert av mennesket og menneskets sinn. I alle bildene mine prøver jeg å stille spørsmål ved vår menneskelige eksistens og hvordan vi forholder oss til hverandre.

Susannah Eeg er 20 år. For det meste maler hun abstrakt med akryl på lerret, men tegner også krittegninger, lager skulptur/installasjon/tekstil og grafikk i forbindelse med skole. Hun er spesielt opptatt av fargekombinasjoner og former. Inspirasjonen finner hun i sin egen fantasi mens hun holder på.

Thea Strøm Arntzen er 23 år.
Hun skal stille ut en bildeserie på tre originale gråblyant-tegninger i A3-format av kvinner med en liten «hår twist». Hun liker å tegne hår og motiver som er tatt ut av sammenheng.
Les mer om kunstutstillingen her og konserten her. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer