Unge folk stiller ut på Galleri WendA

På bildet: Henrik Næss Diesen og Varg Kjeholt .

Årets Unge Folk i Halden-kunstutstilling finner du på Galleri WendA i Jernbanegata.

Torsdag kveld åpnet årets Unge Folk i Halden-utstilling.  Ta deg en tur innom galleriet og se hva flinke unge folk i Halden driver med. Utstillere i år er Anne Gaupen Berg, Emilie Langbråthen, Frida Grasto, Max Larsen og Varg Kjeholt. Utstillingen er åpen i dag og i morra mellom fem og åtte.

Anne Gaupen Berg stiller ut tre malerier på Galleri WendA.

Anne Gaupen Berg er en av fem utstillere på Galleri WendA denne uka. Anne har gått i lære hos den finske kunstneren Vappu, der har hun fått utvikle seg mye som kunstner.

-Jeg tar utgangspunkt i sprekker når jeg maler, forteller Anne, så skaper jeg noe ut av det. Det kan handle om ting, sprekker i ting. Eller sprekker i mennesker. En sprekk er jo kanskje ikke så fin i seg selv, men det kan være et godt utgangspunkt for å skape noe bra.

Emilie Langbråthen maler når hun ikke jobber i Burgerbaren sin. Dette maleriet henger vanligvis over sofaen på Grensen Burger-Bar.

Emilie Langbråthen maler så ofte hun kan.

-Jeg maler mye, jeg har behov for en utløpskanal. Det er nesten som terapi, jeg har mye som skal ut. Dette bildet blir jeg aldri helt ferdig med, jeg tar stadig frem penselen og maler litt mer på det. Jeg har solgt noen malerier før, men dette tror jeg ikke jeg kommer til å kunne selge. Da må det være noen helt spesielle som skal kjøpe det.

Emilie har et annet, mer abstrakt maleri på veggen i galleriet også.

Varg Kjeholt stiller ut dette, og to andre malerier på gallleriet.

Varg Kjeholt er ikke bare i arrangørgruppa for Unge Folk i Halden, hun maler også. Og det er enda mer:

-Jeg holder på å utdanne meg til gullsmed, forteller hun, jeg går på skole i gamlebyen i Fredrikstad.

I gamlebyen har de nemlig en videregående linje for vordende gullsmeder. Varg håper å kunne få tid til malingen ved siden av gullsmedjobben når den tid kommer. Og så må hun jo ha tid til å arrangere Unge Folk i Halden så klart, og det er jo ikke gjort på fem minutter det heller. Varg stiller ut to bilder til hun, på Galleri WendA. Men vil du se dem så får du dra ned på Galleri WendA og se selv.

Max Larsen stiller ut digitale tegninger på Galleri WendA.
Frida Grasto stiller også ut på galleriet de neste to dagene.

Innerst i galleriet har Henrik og de andre satt opp en projektor og et lerret, her surrer og går det et par filmopptak av lokale band. Et av opptakene viser Living Alma som har satt seg til i Schultzedalen for å spille. Det er fem filmer som går rundt, de andre viser Huma Luma og Laurits Mosseby orkester som spiller på Rødnabbene.

Filmvisning i galleriet. Her er Living Alma, de spiller i ute det grønne.

Henrik Næss Diesen og Varg Kjeholt er i rute før årets forestilling i Fredrikshald teater i morgen.

-Lørdag flytter vi inn i teateret, forteller Henrik, og det er mye som skal på plass. Men vi begynner å bli klare for forestilling nå, det skal bli gøy.

Les mer om utstillingen og morgendagens konsert i Fredrikshalds teater på Unge Folk i Haldens Facebookside.

Og gå på galleri da dere, det er mye fint å se på altså.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer