Unge folk i Halden feiret sine fem første år

 Lurven, også kjent som Dag Erik Johansen åpnet kvelden med eksperimentell gitarmusikk. Et stykke som begynte fragmentert men som fant sammen mot slutten. Underveis kunne både musikk og måten gitaren ble håndtert på minne om et maskingevær, en kommentar til det som skjer rundt i verden kanskje.

Therese Hinterband hadde sin scenedebut. Bandet består av musikere vi kjenner fra andre konstellasjoner. Therese Næss Diesen er i front. De spiller pop/rock i god norsk tradisjon.
Aurora Berger tar sin utdannelse i sang og musikk på Risum. Kveldens yngste artist. Alene på scenen med en gitar fremførte hun egenskrevet sang «I Won’t Fall». En rolig sang hun synger utrolig bra. Aurora vil vi høre mer fra, hun fikk også kveldens varmeste applaus.

Nora Konstanse Hansen er kveldens artist med lengst reisevei, fra Sandnessjøen som hun er. En singer/songwriter som har gjort seg bemerket det siste året. Låter på NRKP3 Urørt, konserter over det ganske land og uteksaminert fra LIPA – Liverpool School of Performing Arts i år.
Hennes sanger er små historiefortellinger, som hun forteller før en av sangene. Hennes bestefar levde i et lite hvitt hus ytterst i havet og viste hva som trengtes for å leve der. Det ble det sang av.
Med seg på scenen hadde hun Erik Hansen på gitar og Marius Rekstad på piano.

Monne Stang Møller viser nok en gang den gode sangeren hun er. Synger sin digitale singel «Traveling Man», samt en av sine nyere sanger «In All My Trust» og «Let the Rain Poor Down». 
Flere av musikerne går igjen flere ganger i løpet av kvelden. Monne har med seg Halvor Diesen, Therese Diesen, Anders Jamissen og Marius Rekstad.

SONY DSC

Også i pausen ble vi underholdt. DJ Brødløs spilte god vinyl i ballsalen, mens det ble solgt artikler fra band og Kanonfestivalen. Utstilling av fotografier av David Engmo og bilder malt av Rikke Prang.

Werkland Experience er et studentband fra Risum. De spilte på H2H konserten 29.10. i forbindelse med Operasjon Dagsverk. Nå fylte de scenen i teateret med Rebecka Aspelund Werkland som vokalist. De sang «Freedom» av Anthony Hamilton fra filmen Django Unchained, i et punkaktig arrangement.
Et band som er i utvikling, spennende å følge medlemmene videre.

Rockabilly Rebels gjorde som mange andre denne kvelden og fremførte ny musikk. Rebellene tok litt ekstra i og spilte 2 låter som begge var innøvd samme dagen, ifølge dem selv. Cover av «Rock ‘n’ Roll is King» som ble laget av ELO låt bra og de konkluderte med at de kunne ta sin egen «Rock ‘n’ Roll Away». Rockabilly slik det skal låte.

Ingvild Helene tok tempoet helt ned igjen med to rolige, selvskrevne viser sammen med sin gitarist Thor Andreas Holberg Murtnes. Ingvild har en moden, fyldig stemme som vi gjerne hører igjen.

Huma Luma har hatt et travelt 2015. Etter oppstart på våren har det blitt mange spillejobber både i Halden og på klubber og festivaler rundt i landet. De spiller surfepop som lyder veldig bra. Det ble en god avslutning på en kveld som viste mangfoldet i Haldens unge musikkmiljø.

Oscar Andersen, styremedlem i Unge folk i Halden fortalte om oppstarten. Inspirasjonen kom fra Folk i Halden og de ønsket å lage noe tilsvarende for unge musikere. Hittil har det blitt fem konserter i teateret, en i parken og tre Kanonrockfestivaler. Mange band og artister har vært med gjennom årene.
Ordfører Thor Edquist kom på scenen med gratulasjon og blomster fra kommunen. 

Jørgen Nilsen var konferansier. Det ble nevnt at etter 5 år er Unge Folk i Halden blitt en institusjon. Det samstemmer vi i og regner med å høre mer i årene som kommer.

Kommentarer

kommentarer