Ungdomssamfundet åpner 22. november

Onsdag 22. november blir det offisiell åpning av nyoppussede Samfundet. Hele Halden er invitert til åpningen av byens nye ungdomsklubb: Ungdomssamfundet. Etterpå blir det disco!

De har jobbet døgnet rundt for bli ferdige, Mikaela Dahl og Michael Andersen Lundsveen. Heldigvis har de hatt noen gode hjelpere på lag, mange haldensere har stilt opp for å få Samfundet omgjort til ungdomsklubb. Og nå er det helt ferdig. Veggene er malt, graffitien er på plass, møblene er flyttet inn og kiosken er fylt med varer.

-Onsdag 22. november klokka 15.00 blir det offisiell åpning med snorklipping og enkel bevertning, forteller Michael.  Og så skal noen si noen velvalgte ord om prosessen frem hit og planene våre fremover. Jeg holder på å lage en liten film om prosessen med å sette i stand Samfundet, og vi skal vise den på åpningsdagen.

-Hvem skal si noen velvalgte ord?

-Det blir Michael, kommer det kjapt fra Mikaela.

-Ja, da blir det vel meg da, ler Michael.

Men det er ikke bare Michael som skal stå for åpningen. Kjell Hagen fra Sparebank-stiftelsen kommer og klipper snor, han skal også si noen ord. Espen Jaavall fra Halden Arbeid og Vekst skal snakke litt, HAV samarbeider med Extra Giverglede. Så blir det servering av kaffe og kaker, og den som vil kan kjøpe brus i kiosken.

-Dette blir en mulighet for foreldre og andre interesserte til å se ungdomsklubben, sier Michael, folk kan se seg rundt og få høre om planene vi har fremover.

Hengerom, med graffiti, kosekrok og kinostoler. Det kommer et lerret på denne veggen som kan rulles ned når det skal være kinokveld på Ungdomssamfundet. Graffiti ved John R. Kjellström og Dennis Creizer Karlsson.
Imponerende graffiti på Ungdomssamfundet. Dette er det John «Onde» Kjellström som har stått for.

Ungdomssamfundet og DJ Strøm

Når den offisielle åpningen er overstått er det klart for diskotek på Ungdomssamfundet. Dette er nemlig klubbens nye navn. Diskoteket åpner dørene 18.30. Det blir naturligvis DJ Strøm som spinner plater på det aller første diskoteket i klubben, og han spiller frem til 21.30. Aldersgrensen vil være fra tretten til tjue på dette arrangementet.

-Vi er strenge på den øvre aldersgrensa på diskoteket, forteller Mikaela, vi må ta hensyn til de yngre og vil at alle skal føle seg trygge og velkomne.

-Vi vil ha vakter både ute og inne, legger Michael til, og vi har nulltoleranse når det gjelder rus!

Noen som kjenner seg igjen her eller? Nå fungerer dette som kiosken på Ungdomssamfundet.

Ungdomsklubb fire dager i uka

Michael og Mikaela har samlet nok frivillige til åpningsdiskoteket. Men de trenger flere til den ukentlige driften av klubben:

-Vi trenger folk til å fylle vaktene i ungdomsklubben når den er i gang, sier Mikaela. Man kan velge selv hvor ofte man vil stille opp, og man trenger ikke å forplikte seg til noe fast.

Klubben er offisielt i drift fra mandag 27. november av, og den vil i utgangspunktet være åpen mandag til fredag.

-Vi får se hva som skjer etter hvert, forteller Mikaela, kanskje kan vi åpne for å ha klubb også i helgene på sikt, men først må vi bli kjent med ungdommene. Stedet skal være brukerstyrt, så ungdommene skal jo være med og bestemme hvordan dette stedet skal drives.

På sikt er det ungdommene selv som skal stå i kiosken og drive stedet. Det skal naturligvis alltid være voksne til stede, men kun som veiledere og kontaktpersoner.

Den første uka vil det legges opp til juleverksted på Ungdomssamfundet, så de som vil kan komme og lage julepynt. På søndager kan Ungdomssamfundet leies ut til barneselskaper og lignende.

-Dette er et kjempefint sted å ha en barnebursdag, sier Mikaela, det er jo kjøkken og kiosk og alt man trenger her.

Disse fire gir jernet for at Ungdomssamfundet skal bli ferdig til nyåpning 22. november. Fra venstre: Grethe Røstadli, Michael Andersen Lundsveen, Lene Brestrup og Mikaela Dahl.

Givergledes gaveaksjon IKKE avlyst

Mikaela har et ønske om å få ut en beskjed:

-Mange tror at Extra Giverglede ikke har tid til å holde på med julegaver i år på grunn av ungdomsklubben, men vi skal ha gaveaksjon! Jeg har fått inn mye færre søknader enn før, men det er bare å søke. Jeg har allerede vært ute og handlet masse gaver. Søknadsfristen er 26. november, og det er bare å søke.

Michael minner også om at tønna til Extra Giverglede står fremme på Extra allerede nå, her er det mulighet for å donere gaver, gavekort og Vippse penger dersom det er ønskelig.

Ungdomssamfundet vil ha følgene rutiner før jul:

Mandag og onsdag er klubben er åpen for aldersgruppa ti til tretten. Åpent mellom 13 og 17.

Tirsdag og torsdag er klubben åpen for aldersgruppa fjorten til tjue. Åpningstidene vil da være 15 -20.

Flere bilder av det nye Ungdomssamfundet her:

-Vi er dessverre perfeksjonister, forteller Michael, vi bruker mye tid på detaljene. Det syns.

 

Michael og Mikaela har samlet inn masse spill til klubben, og håper dette vil få oppmerksomheten bort fra mobiltelefonene for en stakket stund.
Det er til og med en lekekrok på Ungdomssamfundet.

 

Kommentarer

kommentarer