Ungdomssamfundet åpner igjen

Etter noen lange måneder med koronastengt ungdomsklubb kan Ungdomssamfundet endelig åpne dørene igjen. 

Det jobbes på Ungdomssamfundet onsdag ettermiddag. Det bæres, det sjaues, det ryddes og det gledes. Alt skal være klart til første åpningsdag i morgen, og det er mye å tenke på. Endelig skal ungdommene få tilbake klubben sin..

-Ungdommene er jo sammen allikevel, sier Michael Lundsveen ved Ungdomssamfundet, jeg bor i byen og ser store ungdomsgjenger som går forbi hele tiden. Kommunelegen syntes det var greit at vi nå prøver oss på å åpne litt forsiktig. Forutsett at vi tar visse forholdsregler selvfølgelig. Vi ble enige med kommunelegen at i kjører en prøveperiode på tre åpningsdager først, og så tar vi et møte med kommunen igjen etterpå og gjør en samlet vurdering.

Teip på gulvet og plakater som minner om enmeters-regelen.

Prøveperioden blir torsdag denne uka, samt mandag og torsdag neste uke. Smittevernstiltak blir naturligvis nødvendig, samt noe begrensning på antall ungdommer i klubben.

Mange av ungdommene som vanligvis holder til på Ungdomssamfundet har savnet sitt faste tilholdssted.

-Man må gjøre en vurdering på hvor mye smittevern det i realiteten er i dag, sier Michael, når ungdommene allikevel henger sammen hele tiden. I tillegg så er det jo en del ungdommer som sliter med en del ting, og trenger noen voksne de kan stole på og snakke med. Ungdommene trenger et tilbud. Det perspektivet må også inn i den vurderingen.

Det er naturligvis ikke så enkelt å få en såpass stor gjeng med ungdommer til å holde en meters avstand til enhver tid, men de voksne på klubben skal i hvert fall gjøre det de kan for å informere ungdommene om smittervern og tilrettelegge for at alt går koronamessig for seg. Det henges opp plakater, det settes opp teip på gulvet og spritflasker settes ut i lokalene. I tillegg må ungdommene registrere navn og telefonnummer når de kommer, dette er et vanlig sporingstiltak med tanke på eventuelle smittetilfeller i klubben.

Vaskeråd og håndsprit er allerede på plass på registreringsbordet ved inngangen.

Mikaela håper de kan finne en måte å ha åpent på i sommer.

-Vi må jo se hvordan det går i prøveperioden, sier hun, så får vi se hvordan vi gjør det utover sommeren. Kanskje tar vi med oss ungdommene til Kruseter, kanskje gjør vi noe annet. Jeg tror jo at dette kan bli en sommer der det blir enda større behov for ungdomsklubb enn i fjor. Det blir ikke sydenturer på folk i sommer, og vi håper vi kan skape noen gode sommerminner for ungdommene. Vi skal ta en prat med ungdommene og høre hva de har lyst til, kanskje vi skal ha åpent som vanlig. Vi skal finne en løsning uansett.

Ungdomssamfundet har altså åpent torsdag 4. juni, mandag 8. juni og torsdag 11. juni fra 17-20.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer