Ung juletradisjon med suksess

I kveld er det Berg kirke som besøkes. Julestemningen er ikke helt der på vei til kirken, flere varmegrader og tåka henger tjukk over veien. Inne i kirka blir stemningen fort en annen. Stemmene til de som allerede har kommet, levende lys i vinduer og på alteret. Dempet belysning i kirkerommet og fint avstemt lys der musikerne skal sitte. Juletreet pyntet foran i kirken. Det er ikke en ledig plass, selv stoler i sakristiet blir hentet fram.

Mens bandet starter med rolig musikk, kommer kveldens hovedpersoner, Dag Brandth og Thore Pettersen og tar plass, de får applaus mens de finner seg til rette. «Her kommer dine arme små» er første sang, roen senker seg.
Dag og Thore har løs tone og stil mellom sangene. Dag forteller at de har fulgt med etter hvert som kirken har blitt fylt og stemmebruset har steget. – Vanskelig å forklare hvor god følelse det er når man vet at mange har kommet og det er klart for å entre scenen.

Programmet er satt sammen av musikk de liker og spenner over mange sjangre.
Thore synger en nydelig utgave av Prøysens «Julekveldsvise». Dag drar til med «The Christmas Song (Merry Christmas to You) i god croonerstil og en høytidsstemt engelsk versjon av «Gloria in Excelsis Deo».

12348058_10153224329886016_766736885968897655_n
Foto: Anette Levang Fagerli

De synger mest sammen, og den fløyelsmyke stemmen til Dag og litt hese stemmen til Thore passer godt sammen. Vi tar turen til 80-tallet og Bryan Adams sin «Christmas Time».
«Imagine» av John Lennon passer bra etter noen tanker om siste tidens hendelser med terror og flyktninger.

Bandet bestod av: Espen Waleur på piano, Dag Anders Sandell på bass og Sindre Dybvikstrand på gitar og solist på noen sanger.

Egenprodusert musikk ble det også plass til; Thore med «Slå på Ring» en fin vise om å være i en bølgedal.
Deres sang på «Jul i Halden 2015», «Stjerna i det blå» var selvskreven.

Ønskesangen ble «When A Child is born», Thore lurte på om det var lurt å be om forslag på Facebook og så ende opp men en Boney M melodi. Det fungerte veldig bra og ble fremført i et rolig arrangement der også lesing av Juleevangeliet ble flettet inn.

Konserten ble avsluttet med «Deilig er jorden» og «Hallelujah» av Leonard Cohen.

Menighetsrådet i Berg kirke takket for en flott konsert. Det har blitt et tett og godt samarbeid mellom kirken og Brandth/Pettersen og de ble ønsket velkommen tilbake neste år.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer