-Ulven er rett og slett litt teit

Det blir Rødhette-eventyr med julestemning når Talina Skogseth kommer med sitt vesle ensemble og setter opp Rødhette og Ulven på Brygga Kultursal søndag 19. november.

-Dette er en juleforestilling for hele familien, forteller manusforfatter og produsent for Rødhette og Ulven, Talina Skogseth. Her vil både 3-åringer og 70-åringer finne noe å humre av, samtidig som vintereventyret skaper førjulsstemning for liten og stor.

Talina Skogseth har tatt det tradisjonelle eventyret om Rødhette og rammet det inn med julestemning. Historien forløper seg akkurat slik man forventer, Talina har bare lagt til noen stemningsskapenede effekter. Handlingen er for eksempel lagt til en snøtung skog på selveste julaften.

Fin musikk og teit ulv

-Jeg har utbrodert alle scenene litt, forteller Talina, eventyret er jo i utgangspunktet ganske kort så vi har gjort mer ut av hver scene. I tillegg har vi med flere sanger i forestillingen, med iørefallende vakre melodier.

Ulven i Talinas versjon av eventyret er ikke like skummel som han pleier å være:

-Denne ulven er ganske annerledes enn den klassiske ulven i Rødhette og Ulven. Han tror at han er pen og tøff og smart og farlig, men det er han ikke, forteller Talina. I realiteten er han ikke så smart, og han er ganske feig. Han er rett og slett litt teit.

Glad i inntørka mat

Det er Christer Andersen som gestalter den småteite ulven i Rødhette og Ulven.

-Ulven er veldig ensom, forteller Christer, han har ingen å feire jul med og vil gjerne ha venner. Men så er han jo en ulv, så det er ikke så enkelt. I utgangspunktet vil han jo spise bestemor, for han er veldig glad i inntørka mat. Men så går det ikke helt sånn som han har tenkt.

Jegeren er også en litt rundere type enn den litt mer aggressive jegeren vi finner i den klassiske versjonen av eventyret. Han spilles av Haldens egne Carl Arne Meyer-Melin.

-Denne jegeren er en veldig godmodig fyr, forteller Carl Arne, han er en god venn av Rødhettes familie og får servering hos bestemor titt og ofte. Han vet godt om ulven, og har jaktet på den i lang tid. Jegeren er skogens vokter og venn, han vil helst ha harmoni i skogen.

Carl Arne Meyer-Melin spiller Jegeren i “Rødhette og Ulven”.

Naiv Rødhette og surrete bestemor

Rødhette spilles av Kornelia Skogseth.

-Rødhette er ganske tradisjonell i sin rolle, forteller Kornelia, hun er naiv og godtroende. Rødhette skjønner ikke at ulven er skummel, hun blir glad når hun treffer ham i skogen.

Bestemoren i eventyret spilles av Talina Skogseth selv.

-Det er en morsom og litt surrete bestemor vi får servert i denne forestillingen, forteller Talina, hun er en rørete gammel krok. Denne forestillingen er en artig og annerledes variant av Rødhette-eventyret vi kjenner så godt, men det er allikevel veldig gjenkjennelig!

Vil du ta med deg barna og se Rødhette og Ulven og kjenne litt på julestemningen?

Rødhette og Ulven spilles på Brygga Kultursal søndag 19. november klokken 15.00. Billetter finner du her.

Produsent: Talina Skogseth. Talina Skogseth er skuespiller og teaterprodusent fra Fredrikstad, med 30 års erfaring. Talina har spilt i komedier, revyer, kabareter, spel og barneteater i Fredrikstad, men også deltatt i oppsetninger på store scener i hovedstaden. Talina driver firmaene Fredriksta’ Teater Ltd og Sørens1 AS.

Regi: Tom Sterri

Musikken i forestillingen er ved Svein Gundersen.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer