UKM 2020

Søndag 8. mars er det klart for årets UKM Halden i Brygga kultursal! Har du noen kreative talenter, eller kjenner du noen unge folk mellom 10 og 20 som har det? Påmeldingsfristen er 23. februar!

-Alle ungdommer mellom 10-20 år i Halden som driver med fotografi, maling, teater, musikk, dans, eller noe annet kreativt som kan stilles ut i en kunstutstilling eller vises frem på en scene, bør melde seg på UKM Halden sier Beate Fenstad fra Rockehuset.

UKM står for Ung Kultur Møtes. UKM er et årlig, offentlig kulturtiltak der ungdom fra hele landet kan få vise seg frem. Alle landets kommuner har egne, lokale UKM-mønstringer i løpet av årets første måneder. I Halden avholdes den lokale mønstringen altså søndag 8. mars. Da blir det en stor forestilling i Brygga kultursal, samt en kunstutstilling i foajeen. Ungdommene er både på og bak scenen, de står for både produksjonen og innhold i forestillingen og kunstutstillingen. Hvem som helst kan melde seg på!

En jury plukker ut noen av ungdommene, og disse går videre til fylkesmønstringen senere på våren. I juni avsluttes det hele med en nasjonal UKM, der vinnerne fra fylkes-UKMene møtes på den nasjonale UKM-festivalen i Trondheim.

Dette er hva ungdommene kan melde seg på med:
– opptreden på scene (teater, dans, musikk, scenekunst, litteratur, konferansier m.m.)
– stille ut i galleriet (fotografi, malerier, tegninger, gjenstander,m.m.)
– vise frem film på lerret i salen
– og være arrangører og med i UKM Media
Det er for alle mellom 10-20 år. Det er selvfølgelig gratis å delta, og alle får være med.

NB:Påmeldingsfristen til UKM Halden er 23. februar. Og påmelding skjer her: https://ukm.no/halden/

Kunstutstillingen på UKM Halden 2019. Foto: Jon Petter Wiig.

Her kan dere se hvem som har meldt seg på allerede: https://ukm.no/halden/pameldte/

Sjekk ut UKM Halden på nett her. 

Forestillingen starter 17.30 i kultursalen søndag 8. mars. Vil man ikke være med, så er det bare å komme som publikummer:
Billettpriser: 100 -,  50-, barn og ungdom opp til 20 år.

 

Hovedfoto: Jon Petter Wiig.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer