UKÆ i Halden!

Studentparlamentet og Halden kommune tar opp tradisjonen med studentuke i Halden! Mandag braker det løs på Vannvogna, og siden følger en hel uke med konserter, quiz, fest, rebusløp, padel og mye annet gøy.

Studentuka i Halden har ikke blitt arrangert på mange år, men nå skal tradisjonen gjenopptas! Uke ni skal stå i studentens tegn i Halden by.

– UKÆ, som vi har valgt å kalle det, kom opp som en idé i et møte jeg var i med Halden kommune i høst, forteller leder for Studentparlamentet i Østfold, Sarah Naomi Lunner.

Både Halden studentsamfund og Studentparlamentet i Østfold kunne enes om at forslaget var godt.

– Vi var enige om dette var en strålende ide, forteller Sarah. Det har også vært lite å gjøre for studentene nå under pandemien, så dette er en gyllen mulighet til å ta tilbake studiehverdagen og det sosiale.

Jon Prince Manirakiz fra Halden kommune, Tanya og Emil Stang Lund fra Vannvogna, og leder for Studentparlamentet i Østfold, Sarah Naomi Lunner.

Det ble prompte dannet en komité som skulle holde i UKÆ. Der sitter det representanter fra studentparlamentet, studentsamfunnet og Halden kommune, samt Halden næringsutvikling. Aasmund Kaldestad representerer sistnevnte.

– Det er veldig hyggelig at Halden kommune og Halden Næringsutvikling er med på å realisere en Studentuke i Halden, sier Aasmund. Personlig syns jeg det hadde vært hyggelig med mer studentliv i byen. 

Aasmund Kaldestad med Tenorane da de hadde sin konsert på Vannvogna før jul i 2020.

Programmet for UKÆ er en liten bukett med fine arrangementer av alle slag. Vannvogna Konsert og Kunsthall er UKÆS arnested, her vil de fleste arrangementene gå av stabelen.

– Når det gjelder programmet, har studentene selv valgt Vannvogna som sitt sted, forteller Aasmund. Her blir det åpning med Onkel Tuka på mandagen, Quiz på onsdag, og konsert med Twang-O-Matics på torsdag.

Vannvogna skal også være vertskap for studentfesten på fredag, og en maratonkonsert med AG3, Mallrats og Madalai Lamas på lørdag.

AG3 spiller på Vannvogna i 2020.

– Men vi har også et fint samarbeid med Aladdin Scene, forteller Aasmund. Her har vi et meget spennende band fra Vestlandet som kaller seg Klossmajor. Jazzpop av ypperste merke. Halden kino vil også vise hele Ringnes herre-triologien på lørdag i UKÆ.

Aladdin scene hadde sin åpningshelg forrige helg! Foto: Øystein Bærkas-Buer.

– Programmet er veldig variert, forteller Sarah, det blir alt fra konserter, middag for en hundrings, Quiz, studentfest, padel, rebusløp mm.

UKÆ tilbyr endatil gratis transport for studentene fra Remmen til sentrum!

– Alle arrangement er også åpne for publikum, forteller Aasmund, så resten av Haldens befolkning er hjertelig velkommen til å delta på denne ukeslange festen.

Samarbeidspartnerne er mange.

– Det setter vi studenter stor pris på, sier Sarah. Vi har fått med oss Høgskolen i Østfold, Studentparlamentet i Østfold, Halden kommune, Halden næringsutvikling og Tista senter.

Her kan du lese programmet for UKÆ i Halden!

 

Kommentarer

kommentarer