Uddaspill på vei!

Om to små uker er det faktisk premiere for del to av Uddaspillet i Vadet i Tistedal! Historien om skogskjempen Alv Udda fortsetter, snart får vi vite endelig vite hvordan det går videre med den ulykksalige tømmerhoggeren fra Lilleøya.

Tirsdag 11. juni skal alt være klart. Kostymer, kulisser, rekvisitter. Replikker skal sitte, musikkstykker skal være innøvd, og scenen ferdig malt. Og klart blir det! Jeg tok en tur opp i Vadet for å se hvordan ensemblet ligger an to uker før premieren.

Veronica Bålerud Mittet snakker i mikrofon i Vadet.

Regiassistent Veronica Bålerud Mittet tar mikrofonen fatt og gir noen korte beskjeder til ensemblet. Straks skal de i gang med en scene fra andre akt. Skuespillerne forsvinner ut til sine tidligere avtalte posisjoner, og gjør seg klare til action. På signal fra Veronica går de i gang.

Folk i Alv Uddas univers treffes til torgs.

Det blåser heldigvis friskt i Vadet. Gradestokken har klatra helt opp til 25, så den huiende vinden fra Femsjøen er nok ganske så velkommen inn på settet.

Skuespillere i action!

I sentrum av Uddaspillet finner vi skogskjempen Alv Udda, som bor på Lilleøya i Femsjøen på 1600-tallet. Alv er tømmerhogger og gårdsbruker, og driver godt. I første del av Uddaspillet møter vi Alv idét han endelig får gifte seg med sin Kirsten, og tar henne med seg ut til Lilleøya. Men Kirsten er egentlig ikke Alvs, hun tilhører Bernt Thorkeldsson, og det er hans barn hun bærer under hjertet når hun flytter ut til Lilleøya med Alv.

Til høyre ser vi Malin Solli, som spiller Kirsten i Uddaspillet. Monia Berger-Lund spiller Kirstens venninne; Helene Lorentzen.

Da vi forlot Alv Udda sist, hadde han tatt til skogs. Kirsten forlot ham til fordel for Bernt Thorkeldsson, og Alvs verden falt i grus. Hvordan skal det gå med Alv nå? Heldigvis finner Alv kjærligheten andre steder. Men for å finne ut med hvem, og hvordan, må du kjøpe billetter til UddaspilletÆttens makt i Vadet!

Lars Hammer og hans medskuespillere diskuterer et eller annet viktig på øving i Vadet.
Trilogien om Alv Udda er skrevet at Tistedalsforfatteren Frithiof Bye. Det er Byes barnebarn som har sørget for at det settes opp et spill basert historien om Alv. Her ser dere to av barnebarna; Eva Narten Høgberg og Ola Narten Svendsen.

Produsent Heidi Ottesen Sandmo er fornøyd med tingenes tilstand.

– Vi er i rute, og vi gleder oss masse! Det har vært fullt kjør nå med prøver i helgen, og til uka skal vi rigge til tribuner. Fra og med neste helg øver vi daglig her i Vadet.

Heidi snakker med riggesjef, inspisient og rekvisitør Malin Holmefjord Heen.

– Dette er en kjempefin gjeng, sier Heidi, både på og bak scenen. Det er veldig fint å jobbe med denne gjengen, det er flinke og dedikerte folk som alle har ett felles mål, og det er at dette skal bli best mulig!  Vi blir som en liten, eller faktisk ganske stor, familie.

Den 11. juni er det altså premiere, og senere følger fem dager med forestillinger. Med Femsjøen i forsommerskrud kan du snart få oppleve erkelokal historie i idylliske omgivelser. Det er vel ikke noe å lure på det?

Uddaspillet spilles daglig mellom 11. og 16. juni!

Billetter finner du her!

 

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer