TV-aksjonen 2016 er i gang

Søndag 23. oktober er over 100 000 bøssebærere i sving.

Halden kommune har nå utnevnt sin kommunekomite til gjennomføringen av årets TV-aksjon. Komiteen består i år av ordfører Thor Edquist, Tulle Hveding, Inger Elisabeth Haugene, Ragne Hansen, Turid Eriksen, Ann Kristin Samuelsen, Vibeke Julsrud, Magni Sørgaard (alle politikerrepresentanter), Marie Herrebrøden (Sanitetskvinnene), Wenche Erichsen (Frivilligsentralen), Bernard Kilde (Røde Kors), Tore Trollbu (Røde Kors) og aksjonsleder Else-Marie Andersen Guldahl.

Komiteen hadde mandag et kort treff på frivilligsentralen. I møtet ble det informert om årets mottakerorganisasjon som er Røde Kors. Pengene går til Røde Kors sitt arbeid for flyktninger i Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afganistan, Somalia, Myanmar, Honduras, El Salvador, Guatamala og Norge.
Se mer informasjon på Blimed.no.

Knut Espen Valton fra Halden kommune informerte om de nye digitale kartene som Halden kommune har lagt til rette for TV-aksjonen. Korrekte og oppdaterte kart er viktig for en vellykket aksjon og aksjonskomiteen var svært fornøyd med alt arbeidet som er gjort for TV-aksjonen og andre innsamlingsaksjoner.

En vellykket aksjon består av mange områder.
Man trenger mange rodeledere og bøssebærere. Det er allerede nå mulig å melde sin interesse til Halden Frivilligsentral.
I tillegg er det laget et undervisningsopplegg for skoler og barnehager som aksjonsgruppen håper at byens skoler og barnehager benytter seg av høsten 2016.
Her vil Røde Kors tilby seg å reise ut på besøk.
Til høsten får også næringslivet anledning til å støtte aksjonen gjennom Næringslivsaksjonen der profilerte næringslivstopper bruker sitt nettverk og sin tid for å samle inn penger til Røde Kors.

I tillegg vil Røde Kors være mye rundt i distriktet for å informere om årets aksjon, Røde Kors sitt viktige arbeid og verve bøssebærere til årets viktigste gåtur.

Presseskriv fra kommunekomiteen til TV-aksjonen 2016.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer