Troubled days are gonna haunt me now

Kvartetten visningsrom åpner en ny utstilling i Tungegården i gågata

Kvartetten visningsrom stiller ut samtidskunst i 4 av Tungegårdens vinduer i gågata. Kunstnerne som er invitert er profesjonelle, og de bor i – eller har tilknytning til Østfold. Ved å bruke vinduene  blir kunsten lettere tilgjengelig, og vi håper på å nå også dem som sjelden eller aldri går på et galleri. Samtidig ønsker vi å skape en spennende visuell opplevelse i byen vår.

Utstillingsrommene er i de 4 store vinduene som vender ut mot bybrua og krysset mellom Svenskegata og Storgata, på den lille plassen (Tungespissen) med bysten av Peder Kolbjørnsen. Utstillingene skal oppleves fra gateplan.

Månedens kunstner: Trude Johansen

Tittel:  «Troubled days are gonna haunt me now»

Månedens kunstner heter Trude Johansen og bor i Moss. Hun har en Master fra akademiet i Oslo, og har hatt og har en aktiv karriere med mange utstillinger og prosjekter. I forbindelse med utstillingen i Kvartetten skriver hun blant annet; «Dagene forandrer seg. Det virker som at tidens konturer blir mindre skarpe. Det ene begynner å flyte over i det andre. Jeg ser sjeldnere mot Kina og Eiffeltårnet, og oftere mot hagen bak huset og lenestolen i stua…om du forstår hva jeg mener.»

Hun skriver videre at arbeidene hun skal vise i Kvartetten har noe interiørmessig over seg. Hun refererer til skjermbrett, scenografi eller book-cover. Hun opplever at i dagens situasjon, har behovet for det forenklede og konkrete blitt viktig.

Utstillingstittelen kommer fra en feiltolkning av teksten i Justin Townes Earles låt Harlem river blues. Hun trodde han sang «Troubled days are gonna haunt me now», og at han tok med seg disse dagene når han gikk for å drukne seg i Harlem river. Det han egentlig synger er «Troubled days are behind me now

Utstillingen vises fra  27.03 21 til og med 22.04.21.

På grunn av smittesituasjonen blir det ingen åpning, men vi ønsker alle velkommen til ta turen forbi Kvartetten Visningsrom i utstillingsperioden, med god avstand og medbrakt ansvar.

Kvartetten består av fire profesjonelle kunstnere fra Halden: Maja Sjøstrøm, Trond Arne Vangen (Spinneriet), Øivind Koppang Eriksen og Elise Jarem.

 

Kommentarer

kommentarer