Tropisk dag på Solbakkeparken

På fredag ble Solbakkeparken barnehage tryllet om til et tropisk paradis. Barna kledte seg i hulaskjørt og badetøy og satte seg på flyet til Hawaii for å nyte en tropisk dag i barnehagen sin.

Snøen laver i store flak utenfor de store vinduene i Solbakkeparken barnehage fredag formiddag, men på innsiden er det palmesus, papegøyer, paraplydrinker og tropiske tilstander. Fargerike girlandere henger fra takene, palmer vaier fra alle vegger og papegøyer og flamingoer sitter på grenene. Lekre fargerike fruktspyd og drinker serveres i baren, der Hawaii-musikken strømmer fra høyttalerne. Det er tropisk dag i Solbakkeparken!

Klokken 10 var det avreisetid, flyet til Hawaii sto klart på rullebanen og alle barna skulle ha passene sine klare.

Som vanlig er det kø på flyplassen. Greit å ha pass og billetter klart. Barna har laget pass og billetter selv selvfølgelig, de er laminert og greier. Her er alle detaljer på plass!

Sikkerhetssjekken ble foretatt med stort alvor, her slipper ingen gjennom uten en grundig sjekk.

Man må få grønt lys i sikkerhetssjekken før man får gå ombord i flyet.
Passkontroll!

Straks tid for avreise, men først må sikkerhetsrutinene gjennomgås. Etterpå er det klart for take-off. Landingen ble kanskje litt røff, men etter litt hump og skump kunne flydørene åpnes og passasjerene strømmet ut av flyet. Velkommen til Hawaii!

Vel ombord på flyet må alle følge med når sikkerhetsrutinene gjennomgås.
Dette er et direktefly til Hawaii.

Hva er det første man gjør når man kommer til Hawaii? Bade selvfølgelig!

Etter at man har badet og sprutet og holdt på en stund er det greit med noen forfriskninger:

Hawaii-baren er full av lekre drinker og fruktfat.

Det ser ut til at de ansatte koser seg vel så mye som barna på Hawaii. Styrer for Solbakkeparken barnehage, Irene Pettersen, storkoser seg på sydentur. Hun forteller at de prøver å finne på et større arrangement for barna en gang i halvåret. I juni arrangerte de Mini-Tons of Rock ute i lekeparken, og nå er det altså tropisk festival inne.

-Vi ansatte satte oss ned og snakket om hva vi kunne finne på nå på vinteren, og så var det noen som kom på dette med tropisk dag. Det syntes jeg var veldig gøy! Vinteren er lang, og det er koselig å finne på noe helt utenom det vanlige.

Noen av barna i barnehagen har vært på lengre ferieturer der de har reist med fly til andre land. Når de kommer tilbake tar de med seg opplevelsen inn i barnehagen.

-Vi ser det på leken etterpå, forteller Irene, da leker barna kanskje at de er på stranda. Eller på flytur, eller i et basseng. Men alle får jo ikke en sånn opplevelse. Jeg synes det er fint at alle kan få grunnlaget for å være med på leken, og det får de jo her i dag.

Styrer i Solbakkeparken barnehage, Irene Pettersen, trives på Hawaii.

Det får de jammen. Her får barna en innføring i alle aspekter av konseptet ferie. Det er både passkø, sikkerhetssjekk og billettsjekk før man border flyet. Når alle har landet trygt på Hawaii er det både basseng, palmer, strandbar og disco. I dag har alle avdelingene dørene åpne, det skjer noe i alle rom!

Har du vært på Hawaii før?

-Nei, aldri! Men jeg synes det er veldig fint her. Det er god stemning og varmt og godt!

Jeg må tilbake til Norge. Motvillig forlater jeg det tropiske paradiset, der lukta av kjøttboller og chips begynner å sive ut fra strandbaren. Jeg går ut i snøføyka. Gjennom vinduet ser jeg små huladansere som står og hopper opp og ned med melonskiver i henda. De har det fint på Solbakkeparken altså.

Se flere bilder fra Tropisk dag på Solbakkeparken under:

Uæææ! Vi blir spist av hai!

Har du hørt om den gangen Solbakkeparken arrangerte Mini-Tons? Det kan du lese om her:

Mini-Tons på Solbakkeparken

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer