Trond er vinner av Østfoldprisen

Østfoldingene har talt. Trond Henriksen er vinner av Østfoldprisen 2018.

– Nå fikk jeg nesten hjerteinfarkt , sier Trond Henriksen.

For innsatsen og jobben han har gjort for utallige østfoldinger gjennom mange år, har blitt lagt merke til.

Torsdag 5. november ble han møtt av juryformann Siv Henriette Jacobsen på kaffehuset Møtestedet i Halden. Hun hadde med seg det glade budskap:

Trond Henriksen er vinner av Østfoldprisen 2018. ‘

Prisvinneren selv ble tydelig overrasket og rørt. Spesielt da hele kafeen brøt ut i spontant applaus.

– Tusen takk til alle som har stemt på meg. Det er en stor ære, sa Trond Henriksen.

Gir mennesker en ny sjanse

Det begynte med rekordmange 90 forslag. Av disse ble det valgt ut fire svært gode finalekandidater. Og til slutt var østfoldingene ikke i tvil. Klart flest stemmer gikk til 52 år gamle Trond Henriksen fra Halden.

Valg av arena for offentliggjøringen var selvsagt ikke tilfeldig valgt. Møtestedet drives av Bymisjonen i Halden, og er stedet Henriksen jobber hver eneste dag – både for å servere haldenserne knakende god kaffe, men vel så viktig for å hjelpe mennesker som på ulikt vis sliter. Bak disken finner vi frivillige som har sonet samfunnsstraff og tidligere rusavhengige. De som har tråkket litt feil får en ny sjanse på Møtestedet.

En av dem er altså Trond Henriksen selv.

For det er altså med bakgrunn i egne vonde erfaringer 52 år gamle Trond Henriksen nå legger ned uttallige arbeidstimer hver eneste dag, for å hjelpe andre østfoldinger.

Han har 30 år med heroinavhengighet og 13 år i fengsel bak seg.

– Prispengene går selvfølgelig rett til Kirkens bymisjon, sier den nybakte prisvinneren.

Juryformann: – En verdig vinner

Juryformann Siv Henriette Jacobsen mener Trond Henriksen fyller alle kriterier som gjør ham til en verdig vinner av Østfoldprisen.

– Vi hadde fire svært gode finalister. Og Trond er en klar og verdig vinner. Å bruke vonde erfaringer til for å gjøre livet bedre for andre i Østfold-samfunnet hver eneste dag, står det stor respekt av. Han er en stor inspirasjon for mange, sier hun.

De tre andre finalekandidatene var teaterregissør Linn Olsen, daglig leder for Ladies tour of Norway Roy Moberg, og Vera Danielsen som i en årrekke lagt ned en stor innsats for homofiles rettigheter.

Østfoldprisen deles ut i fylkestinget onsdag 5. desember.

– Jeg må få gi deg en klem, sa Trond Henriksen til juryformann og fylkesvaraordføer Siv H Jacobsen. Foto: Kristin H. Josefsen.

Forsidefoto: Kristin H. Josefsen

Saken sto opprinnelig på trykk på Østfold Fylkeskommunes nettside.

Kommentarer

kommentarer