Trommekorpset gjør Oslo

Halden Drum Corps tromma seg inn i hjertene til haldenserne 17. mai. Lørdag var det hovedstaden som sto for tur, og de var ikke noe mindre populære der!

Det heter Musikkfest Oslo, og dagen blir feiret med brask og bram hvert år i juni. Og hvem ble invitert i år? Jo, naturligvis Halden Drum Corps! Sjefen for Norges musikkorpsforbund ringte nemlig til trommegeneral Vidar Eilertsen i vinter, og lurte på om trommekorpset kunne gå bakerst i korpsparaden gjennom Oslo sentrum på årets Musikkfest. Som en aldri så liten, høylydt og rytmisk overraskelse helt der bak. Det funka ganske så bra.

Halden Drum Corps på vei mot Stortorget.

Først fikk Halden Drum Corps faktisk starte festen på Youngstorget, sammen med ærverdige Kampen Janitsjarorkester markerte de startpunktet for Musikkfest Oslo 2022. Vidar stilte naturligvis med en egenkomponert trommemarsj til ære for anledningen.

Kampen Janitsjar.
El generalissimo Vidar Eilertsen.

Så ble det parademarsj gjennom sentrum, via Stortorget, opp Karl Johan og bort til Rådhuset. Langs hele ruta møtte trommekorpset heiarop og applaus, og ikke minst hundrevis av mobilkameraer! I kveld ligger Halden Drum Corps lagra som små filmsnutter i bildearkivet på mange hundre mobiltelefoner i hovedstaden.

Jeg tipper trommekorpset hørtes godt opp på slottet lørdag.

De trommer seg stadig tightere sammen, Halden Drum Corps, det låter knallbra på vei gjennom Oslo i dag!

Korpsparadens finale ble markert på Aker Brygge, der stilte blant annet Blåsemafiaen som underholdningsinnslag. De avslutta dagen med en låt de hadde laget til Vidars trommemarsj.

Premiere på Vidars trommemarsj med Blåsemafiaen!

Hva sier trommegeneralen sjøl om dagen?

– Kort oppsummert; Helt rått, sier Vidar Eilertsen. Fantastisk moro.

Dere merka den gode responsen fra tilskuerne?

– Åja, det var helt vilt. Det var både rørende og moro. En voldsom respons. Folk dansa oppå bordene bortetter, det var utrolig kult. Jeg ble skikkelig stolt av trommekorpset!

Vidar synes gjengen gjorde en god jobb i hovedstaden.

– Dette begynner virkelig å låte veldig tøft altså. De er blitt så flinke! Det rører meg litt ekstra, for det her er jo hjertebarnet mitt. Etter to år med pandemi og lite aktivitet, kan vi endelig kline til igjen. Først 17. mai, med den sinnsyke responsen vi fikk i Halden den dagen, og så dette nå. Det blir ikke bedre enn dette.

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer