Trollmannen fra Oz kommer til Halden

På nyåret skal Riksteatret reise på turné med musikalen Trollmannen fra Oz. Den 5. februar kommer de hit til Halden.

Dorothy bor på en gård i Kansas med sin onkel og tante. En dag fanges hun opp av en virvlende tornado og blåses helt til det magiske fantasilandet Oz, som ligger i andre enden av regnbuen. En ond heks forteller Dorothy at den eneste måten å komme seg tilbake til gården i Kansas på er å spørre Trollmannen fra Oz om hjelp.

Dorothy reiser av gårde for å finne trollmannen, og på veien stifter hun tre underlige bekjentskaper; Fugleskremselet, Blikkmannen og Løven. Alle trenger hjelp av trollmannen. Løven vil bli modig, Blikkmannen ønsker seg et hjerte, og Fugleskremselet ønsker seg så veldig en hjerne. Også er det Dorothy, som bare vil hjem. Sammen finner de nye vennene ut av hvordan de skal nå sine mål.

Riksteateret har ikke vært på veien med en musikal siden 2008, og når de først skulle turnere med en musikal igjen falt valget like greit på en skikkelig klassiker. Regi er ved Alan Lucien Øyen, som begynner å bli et kjent navn i teaternorge.

– I ham har norsk teater fått seg en ny trollmann, og han lover oss en fargerik og frodig og livsglad forestilling, for et eventyrlystent publikum i alle aldre, heter det i en pressemelding fra Riksteatret.

Det er en av musikal-himmelens nye stjerner som skal gestalte rollen som Dorothy på scenen, nemlig Mari Lerberg Fossum. Mari har spilt hovedrollen i musikalene Mamma Mia og Belle, samt medvirket i Jesus Christ Superstar og Den glade Enke.

Trollmannen fra Oz har premiere på teatrets scene i Nydalen den 18. januar, og en uke senere bærer det ut på veien for ensemblet. Og så kommer de hit til oss da, og spiller musikalen på Brygga kultursal den 5. februar. Billetter finner du her.

Foto: Mats Bäcker

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer