#TrøkkPåSydsiden

Bryggerhuset, Kultursalen, Mikrobryggeriet og Grensen Burgerbar er gode naboer fra før. Nå utvider de naboskap til samarbeid, sammen skal de fremme hverandre, dra nytte av hverandre og samarbeide om arrangementer. TrøkkPåSydsiden er naboenes nye hashtag.

Det er ikke godt å si helt hvordan det startet, det er alle rundt bordet på Bryggerhuset enige om – men at det startet med en tanke om samarbeid er helt klart. Bryggerhusets Mona Cecilie Johansen, Kultursalens Martin Gundersen, Tommy Gjersøe fra Mikrobryggeriet, og partnerne fra Grensen Burgerbar Lene Henriksen og Emilie Langbråthen er alle samlet på Bryggerhuset til en nabolagsmiddag. Alle er enige om at samarbeid er tingen.

– Dere er vel strengt tatt konkurrenter?

– Nei, jeg vil ikke si at vi er konkurrenter – vi er naboer, sier Emilie, og nå blir vi bare enda bedre naboer.

– Det er ingen som er tjent med at vi sitter og skuler på hverandre, sier Martin, det er ingen her som taper noe på å snakke med hverandre og samarbeide.

Tommy nikker.

– Det er dumt å sitte og være uvenner og sure på naboene, sier han.

– Noen tenker jo sånn at hvis man skryter av et annet serveringssted så taper de kunder dit , sier Mona, men man gjør jo ikke det – man skaper bare flere kunder til alle. Det er fint å utveksle erfaringer med hverandre, vi kan dra nytte av hverandre.

Grensen Burgerbar er med og lager #TrøkkPåSydsiden.

Raga-lager og samkjøring

Gjengen har gjort suksess med samarbeid før, en gang rundt en Raga-konsert på Brygga Kultursal. Da dro de i gang Raga-vorspiel på Grensen Burgerbar og Mikrobryggeriet før konserten. Etter konserten var det nachspiel på Grensen Burgerbar. Og så ble det naturligvis solgt Raga-lager fra Mikrobryggeriet.

– Dette lille nettverket er allerede godt i gang, forteller Martin, vi deler hverandres eventer på facebook og henger opp plakater hos hverandre.

Alle rundt bordet er enige om at dette er en god begynnelse, men at samarbeidet kan tas enda lenger.

– Målet er vel å gjøre eventene våre enda bedre, og finne ut hvordan vi kan hjelpe hverandre med det. Og så er det et mål at dette samarbeidet skal bli synlig for andre også, sier Martin videre.

 

Mikrobryggeriet med Tommy Gjersøe i spissen er med i nabolagssamarbeidet #TrøkkPåSydsiden.

Alle rundt bordet er enige om at fortsettelsen på dette bare kan bli bra. Men alle medlemmene i samarbeidslaget er faktisk ikke til stede denne kvelden, det mangler én stemme. Morten André Berger er også med i gruppa, ikke som eier av et utested – men som sparringspartner og fritenker.

– Morten er god å ha, sier Emilie, han er utrolig kreativ og flink til å tenke utenfor boksen.

Morten André Berger; fritenker og sparringspartner i #TrøkkPåSydsiden. Her med Christian Gabel og John Essing fra Bob Hund. Og så Lene Henriksen da, bak ølspakene i bakgrunnen.
Martin Gundersen står på for å få de beste eventene til Brygga Kultursal. Nå skal han lage #TrøkkPåSydsiden med Bryggerhuset, Grensen Burgerbar og Halden Mikrobryggeri.

#TrøkkPåSydsiden med CC Cowboys i november

Det første store samarbeidsprosjekt i høst kommer rundt CC Cowboys-konserten på Brygga Kultursal lørdag 4. november. Da blir det cowboykjør over hele sydsiden. Bryggerhuset lokker med temadag, de serverer cowboy-mat og spiller cowboy-musikk. På Grensen Burgerbar arrangeres det cowboy-vors og cowboy-nach, selvfølgelig med CC Cowboys-musikk.

Men naboskapet har tydeligvis vært godt også før idéen om et mer organisert samarbeid kom. Tommy kom for eksempel Bryggerhuset til unnsetning i april:

– Tommy hjalp oss natt til første mai, da holdt vi på å gå tom for øl! Jeg ringte til Tommy, så dro han og hentet mer øl til Bryggerhuset, forteller hun, han redda kvelden vår.

Det blir enda mer Good Times på Bryggerhuset med Jonas Borge Stafsengen  og #TrøkkPåSydsiden.

Ikke bare det. Martin fikset underholdning til både Bryggerhuset og Mikrobryggeriet i sommer.

– Det var Martin som fikset Golden til meg i sommer, forteller Tommy, uten ham hadde det ikke blitt noe.

Mona nikker, hun har også dratt nytte av Martin denne sommeren. Zahid Ali ønsket å gjøre stand up på et litt mindre sted denne sommeren, da tenkte Martin på Mona.

– Den stand-up sommeren vi har hatt i Halden i år er takket være Martin, sier hun.

Sammen har denne gruppa tenkt til å gjøre Sydsiden enda bedre. Så her er det bare å følge med.

– Dette virker veldig stødig, konkluderer Mona, jeg har troa på at dette samarbeidet kommer til å fortsette – og bli veldig bra!

Kommentarer

kommentarer