Tres i teateret

Fredag 19. oktober skal vokaltrioen Tres i teateret, nærmere bestemt i Fredrikshalds teater. Her skal de synge alt fra pop til klassisk og jazz i en helaftens feelgood-konsert. 

Trioen Tres består av Gro Janet Haug Mo, Inger Marie Vierli Vold og Kristin Harboe. De har sunget sammen i tretten år. Jeg møter dem på øving på Risum, de har fått låne en av leilighetene over skolen til å øve i. De har fått låne Arne Nygaard også, og Knut Henriksen, til både øving og konsert. Arne sitter klar ved flygelet, og forholder seg ganske taus mens damene skravler. Knut skal selvfølgelig spille klarinett, men han kommer kanskje senere.

Hvem er Tres?

-Vi ble først satt sammen som en juletrio, forteller Inger Marie, til en julekonsert i Rokke kirke på andre juledag for tretten år siden. Vi er naboer i Rokke, så det er sånn vi egentlig kjenner hverandre.

Konserten ble en suksess, og en årlig foreteelse. Etter syv år med annendagskonserter i Rokke kirke prøvde Tres ut noe nytt. De prøvde å synge et annet sted enn i Rokke kirke.

-I 2014 kom dirigent for Halden storband, Bjørn Ingvaldsen for å høre på oss andre juledag, forteller Gro Janet, og så likte han tydeligvis det han hørte. Da ble vi bedt om å gjøre Andrew Sisters med Halden storband. Det var skikkelig moro.

Helaften i Fredrikshalds teater

Etter gigen med Halden storband ble det samarbeid med flere andre i Halden også. Tres ble invitert til Asak kirke, de samarbeidet med Tistedalsmusikken og de har hatt flere ulike opptredener både her og utaskjærs.

Konserten den 19. oktober blir Tres’ første helaftens konsert i Halden.

-Vi begynte å snakke om det for et år siden, forteller Gro Janet, om hvor kult det hadde vært å gjøre en egen konsert i Fredrikshalds teater. Men så tenkte vi, nei nei nei nei, det kan vi vel ikke gjøre? Så var det masse frem og tilbake en stund, vi klarte ikke å bestemme oss.

Over tid modnet tanken hos trioen. Kanskje de skulle gjøre det allikevel? De landa på ja.

Så sendte Gro Janet en mail til Arne. Hun ville ha med skikkelige musikere hvis de skulle gjøre dette.

-Vi har med noen litt vanskelige jazzlåter, forteller hun, som for eksempel Fever, og vi trenger en skikkelig god pianist. Det arrangementet vi har er nok litt vanskelig. Men Arne klarer jo det!

-Nå har jeg skrevet om hele pianostemmen til klarinett da, sier Arne tørt.

Damene skratter så det sier pling! i flygelet. Det kompliserte arrangementet er herved overlatt til Knut.

En rød feelgood-tråd

Hva slags repertoar har dere planlagt?

-Vi har noe jazz, litt musikalmusikk, og litt pop, forteller Kristin, og så litt klassisk. Det blir mange sjangre, og veldig variert.

Er det noe rød tråd i konserten?

-Det eneste må være hvis alle kjøper seg rød kjole, sier Gro Janet.

Arne forholder seg fremdeles taus. Det kan hende han allerede har en rød kjole, hvem vet.

-Feelgood er den røde tråden, foreslår Gro Janet, det blir ukomplisert og fint. Du skal kunne komme og ha det godt i en fem kvarters tid.

De andre nikker bifallende.

-Det skal i hvert fall vi ha, ler Inger Marie.

Har dere lyst til å oppleve trioen Tres i Fredrikshalds teater, den 19. oktober klokka 19? Kjøp en billett her da vel!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer